Marleen Labeur, nieuwe coördinator ambassadeurs in Zeeland

Marleen Labeur, nieuwe coördinator ambassadeurs in Zeeland
19 januari, 2022
Zeeland

Mijn naam is Marleen Labeur en sinds januari 2022 mag ik mij coördinator van de ambassadeurs van Zeeland noemen. Ik ben 43 jaar en woon met mijn 2 zoons van 17 en 14 in Oost-Souburg.

Na mijn Hbo V-opleiding ben ik in 2000 gaan werken als wijkverpleegkundige. Tot ik in 2001 een herseninfarct kreeg, waardoor ik rechtszijdig krachtsverlies opliep en te maken kreeg met andere (onzichtbare) gevolgen. In eerste instantie werd ik voor 50% afgekeurd en heb ik geprobeerd mijn baan als wijkverpleegkundige voort te zetten. Dat bleek uiteindelijk te belastend, waarna ik ben gaan werken bij Thuiszorgcentrum Zeeland (Medipoint). Daar ben ik tot 2018 werkzaam geweest als winkelmedewerker en enige tijd op de Wmo-afdeling. Daar heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van allerlei soorten hulpmiddelen en alles wat daarbij komt kijken. Na het jarenlang zoveel mogelijk negeren van mijn klachten en te compenseren, op zowel lichamelijk als mentaal gebied, kreeg ik steeds meer klachten, waardoor ik uiteindelijk in de ziektewet terecht ben gekomen en vervolgens volledig ben afgekeurd.

Nu wil ik me graag voor de patientenvereniging Hersenletsel.nl inzetten om NAH meer onder de aandacht te brengen. Middels mijn eigen ervaringen en achtergrond hoop ik daar een bijdrage aan te kunnen leveren. De laatste jaren is er al meer aandacht voor NAH, maar ik heb zelf gemerkt dat de zoektocht naar de juiste hulp niet altijd makkelijk is. Goede zorg, hulp en begeleiding kunnen het verschil maken. Niet alleen in de acute fase, maar zeker ook in de chronische fase. Veel mensen met NAH en hun naasten blijven tegen problemen aanlopen en weten niet waar ze moeten aankloppen. Ik wil helpen om, samen met de ambassadeurs en andere vrijwilligers, Hersenletsel.nl ook in Zeeland meer bekendheid te geven. Een aanspreekpunt en informatiebron zijn voor mensen met NAH, hun omgeving, instellingen en zorgverleners die met cliënten met NAH te maken hebben.

 

Marleen Labeur