Presentatie bij Rode Kruis d.d.16-11-2021 over NAH

Presentatie bij Rode Kruis d.d.16-11-2021 over NAH
22 november, 2021
Gelderland

Op donderdag 16 november hebben Andrea Brinks, voorzitter Hersenletsel.nl regio Gelderland, en Josje Gorgels, trainer regio Gelderland, bij het Rode Kruis in Arnhem een presentatie gegeven over de patientenvereniging Hersenletsel.nl en over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het eerste deel van de avond heeft Andrea voor haar rekening genomen en zij heeft aan de hand van een PowerPointpresentatie een en ander verteld over de patientenvereniging: wie is en wat doet de vereniging en is ingegaan op de vele facetten over de gevolgen en de impact van NAH in het dagelijks leven.

In het tweede deel van de avond heeft Josje haar eigen ervaringsverhaal verteld over het krijgen van een hersenontsteking. De klachten openbaarden zich tijdens een voorstelling in de schouwburg.

Verder is uitgebreid stil gestaan bij wat is afasie en is aandacht besteedt aan de evenementen waar het Rode Kruis aanwezig is. Met name om  bij de bezoekers van de evenementen alert te zijn dat hun klachten niet alleen kunnen voortkomen uit alcohol- en drugsgebruik, maar ook door Niet Aangeboren Hersenletsel!

De EHBO-vrijwilligers waren een en al oor en stelde relevante vragen.

Het was de eerste samenwerking van Hersenletsel.nl regio Gelderland met het Rode Kruis en zowel Andrea als Josje hebben deze samenwerking als zeer positief ervaren. Er was ruimte om elkaar aan te vullen.

De EHBO-vrijwilligers waren zo enthousiast dat ze allen om de PowerPoint hebben gevraagd.

Belangrijk om nog te vermelden is dat bijna niemand van de aanwezigen kennis had over NAH.

Het was, voor alle aanwezigen, een interessante en leerzame avond!

Heeft u ook interesse om meer informatie te ontvangen over de patientenvereniging Hersenletsel.nl en of over de gevolgen en de impact van NAH in het dagelijks leven?

Neem dan contact op met de regio-ondersteuner door een mailtje te sturen naar regioondersteuner@hersenletsel.nl of bellen kan ook naar Lies Bonsang tel. 06-15091924