Terugblik Zelfmanagementdagen oktober 2022 in Putten

Terugblik Zelfmanagementdagen oktober 2022 in Putten
10 januari, 2023
Zuid-Holland

Dit verslag is blijven liggen en wilde wij toch nog graag met u delen.

Zelfmanagementdagen Putten – “als een warm bad”.

Op 19,20 en 21 oktober 2022 waren de zelfmanagement dagen in Putten. Een weerzien van oude bekenden en nieuwe mensen. Twee nieuwe trainers, Peter en Sietske, gingen samen met ons aan de slag met het thema ‘Positieve Gezondheid’. De groep werd verdeeld, zodat iedereen tijd en aandacht heeft voor elkaar, in mantelzorgers, mensen met afasie en de overige getroffenen. Met onderwerpen als; mijn lichaam – gevoel en gedachten – zinvol leven – kwaliteit van leven – meedoen en dagelijks leven gingen we in gesprek met elkaar. Hierbij kwam veel herkenning naar voren, soms met een traan maar gelukkig ook veel humor en een lach.

Na hersenletsel verandert er veel in je leven, in het leven van de getroffenen maar ook van de partner, gezin en naasten. Fijn dat er tijdens zulke dagen ruimte en tijd is om hier met elkaar over te praten.

Naast het programma hebben wij natuurlijk ook heerlijk genoten. Van lekkere ontbijtjes, lunches en dinerbuffet. Zelfs de vuurkorf werd s ’avonds aangestoken en hebben we Marshmallows gemaakt.

Monique Lindhout, directeur van Hersenletsel.nl, bracht ons donderdags een bezoek en draaide het middagprogramma met ons mee. Voor de avond had ze een pub quiz voor ons. Ze heeft onze breinen flink aan het werk gezet, de vragen besloegen de jaren ‘60 tot en met de 21 eeuw. In 6 groepjes, echt fanatiek hoor, werd gestreden om de 1e plaats. Na 40 vragen leidde dit tot 3 nummers 1…een rekenvraag moest ervoor zorgen dat er een winnaar kwam. De vraag (rekensom) luidde: Hoe oud is prinses Beatrix vandaag (20 okt.) exact in dagen?! Team Winesite kwam die eer toe, tot op de dag nauwkeurig!

De laatste dag werd afgesloten met een evaluatie en een laatste lunch. Iedereen gaat vol inspiratie naar huis om een positieve gezondheid te behouden en menigeen kan niet wachten tot de volgende management dagen!

Meerdere keren per jaar worden er in de regio’s lotgenoten weekenden en zelfmanagement dagen georganiseerd. Ook vele andere maandelijkse uiteenlopende activiteiten.

Kijk maar eens op onze agenda.