TIJDELIJK GRATIS verkrijgbaar: Oefengids  en Oefenapp CVA

TIJDELIJK GRATIS verkrijgbaar: Oefengids  en Oefenapp CVA
3 april, 2020
Landelijk

Nu de meeste mensen in deze corona tijd geen fysiotherapie meer krijgen, kan oefenen met de Oefengids een goede oplossing zijn. Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. De Oefengids stimuleert om zelf te werken aan het herstel.

Meer bewegen lijdt tot beter herstel. Om alle mensen met NAH in de gelegenheid te stellen in deze periode zelfstandig thuis oefeningen te doen, zijn de Oefengids (download) en de Oefen App nu TIJDELIJK gratis beschikbaar!! 

De gids en de app zijn ontwikkeld door het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, een samenwerking van De Hoogstraat Revalidatie en het Universitair Medisch Centrum Utrecht en bevat oefeningen voor de motoriek waar je direct na de beroerte mee kan starten. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren bijvoorbeeld liggend in bed of zittend in een stoel. Er worden tips gegeven en er worden oefeningen voorgedaan, zodat iedereen in zijn eigen tempo en in zijn eigen veilige omgeving aan de slag gaan. Je kunt oefenen waar en wanneer je wilt. 

Meer weten of de oefengids downloaden? Klik hier. U kunt hier ook een handleiding met tips voor iedereen die aan de gang wil met de oefengids en extra oefeningen voor CVA-patiënten die minder ernstig zijn aangedaan downloaden.