Uw mening telt!

Uw mening telt!
4 februari, 2022
Landelijk

Een goede behandeling sluit aan bij de persoonlijke voorkeur en situatie van de patiënt. Wat de beste behandeling is kan voor iedere patiënt anders zijn.

Het is daarom belangrijk dat patiënten samen met hun zorgverlener (bijv. arts of verpleegkundige) beslissen welke behandeling het beste bij de patiënt past. Daarbij worden alle mogelijke opties, voor- en nadelen, voorkeuren en omstandigheden besproken. Dit wordt samen beslissen genoemd.

Samen beslissen: op welke momenten?

We willen graag weten op welke momenten patiënten met cerebrovasculair accident (CVA) – ofwel beroerte – graag samen met hun zorgverlener willen beslissen over hun behandeling. Samen met het Zorginstituut Nederland maakten wij daarom een vragenlijst, waarin we ook graag willen horen welke uitkomsten patiënten belangrijk vinden bij het maken van  beslissingen. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat andere mensen in een vergelijkbare situatie besloten hebben of vindt u vooral de reisafstand naar de revalidatie- of verblijfsinstelling belangrijk om een besluit te kunnen nemen?

Deze vragenlijst sturen wij vanuit onze deelname in het programma Uitkomstgerichte Zorg. We hopen dat veel mensen de tijd willen nemen om de vragenlijst in te vullen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de juiste informatie beschikbaar komt, zodat de patiënt en de zorgverlener gezamenlijk tot de beste behandeling komen voor de patiënt zijn/haar specifieke situatie. 

Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten. Invullen kan tot 14 februari. U vindt de vragenlijst hier. Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking!