Verslag Gastcollege voor studenten HAN

Verslag Gastcollege voor studenten HAN
4 juli, 2021
Noord-Brabant

Op 22 juni hebben de nieuwe ambassadeurs van regio Noord-Brabant Willem Beckers en Wendy Langen, hun eerste gastcollege gegeven aan tweedejaars studenten ergotherapie van de HAN in Nijmegen. Een persoonlijk verslag door Willem en Wendy.

 

‘Wat heb ik zin in vandaag’, zo zegt het gevoel van Willem. “Met gezonde spanning ga ik vandaag mijn eerste presentatie geven. Mijn ervaringsverhaal vertellen met betrekking tot de ergotherapie die ik heb gekregen tijdens mijn revalidatie, aan tweedejaars ergotherapeuten studerende aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Om 7.40 uur ben ik van huis vertrokken en om 8.15 uur ben ik bij Wendy, zodat we samen naar Nijmegen kunnen gaan. Wel net zo gezellig. We zijn ruim op tijd aangekomen, zodat ik de tijd heb om uit te rusten van de -voor mij- lange autorit. En om mij voor te kunnen bereiden op de presentatie. Een sigaretje en even de oogjes dicht helpen mij om de opgedane prikkels even te verwerken.“ Om 10.00 uur zijn ze klaar voor de start. Wendy begint met de presentatie over de vereniging en verteld over hoe om te gaan met mensen met NAH en over bijbehorende kenmerken van NAH patiënten. “Blijkbaar zo`n duidelijk verhaal dat er geen vragen zijn vanuit de leer lingen”, grapt Willem.

 

Aansluitend vertelt hij zijn verhaal. “En wat voel ik mij hier goed bij. Wat een energie geeft mij dit ambassadeurschap!” Met iedereen samen aan tafel zijn we nog verder in gesprek gegaan en hebben we wat anekdotes verteld met betrekking tot NAH. We merkten dat de leerlingen zich op hun gemak voelden. Het was een ontspannen en prettige sfeer. Na afloop hebben we iedereen persoonlijk bedankt. “Wauw`, wat geeft mij dit een boost”. Wendy en ik wilden deze ochtend afsluiten met een lunch in een gezellig restaurantje. We hebben heerlijk buiten gezeten en met een wijntje hebben we geproost op een geslaagde ochtend. Wat een teamwork!

Ik kijk uit naar een volgende samenwerking met Wendy en zie wederom een mooie presentatie tegemoet.

Groeten, Wendy Langen en Willem Beckers.