Wat een veelzijdig weekend was het in Egmond aan Zee!

Wat een veelzijdig weekend was het in Egmond aan Zee!
30 september, 2021
Zuid-Holland

Voor de vierde keer heb ik samen met Ad van Dongen en Mia Verschaeve in Zuid-Holland een lotgenotenweekend georganiseerd. Drie keer op rij zijn wij bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan de Rijn geweest dus dit jaar was het tijd voor een nieuwe locatie. 

Graag aan het strand was de wens van Mia, het liefst dat we zo vanuit de kamer het strand op kunnen rollen…wel dat rollen wordt later duidelijk. 

Na wat hotels gebeld te hebben, die al vol zaten, kwamen we dus bij Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, op naar Noord Holland dus. 

De locatie, het hotel, het weer, de deelnemers….alles zat mee afgelopen weekend!

Veelzijdig met NAH, een open thema waarbij je alle kanten op kunt. Heeft iemand veel hobbies, kan iemand nog veel dingen doen, heeft iemand veel beperkingen,  kan iemand nog multitasken, benut je al je talenten of moet je andere wegen inslaan, herontdekken van mogelijkheden, er zit een andere laag/ lading op alles na je NAH. 

Rob dacht aan een rondje plas….ja vul die maar eens in… 

Voor Patricia was alles nog één groot vraagteken. 

Mia stond voor een aardige klus om dit eens dieper te bekijken en dat gaan we na de lunch dan ook doen. 

De lunch werd geserveerd in de ruimte waar wij die ochtend al waren. Heerlijk belegde luxe broodjes, mini loempia’s, vers fruit, melk, jus de orange…alles was top geregeld. 

Na de lunch kon iedereen zijn/haar kamer betrekken en even rusten. Of lekker naar buiten de zeelucht opsnuiven en richting het strand wandelen. 

Je kamer vinden was trouwens nog wel een ding in dit hotel, het is echt een mega groot hotel, lange…lange gangen, 3 vleugels met kamers en u raad het al waar wij onze kamers hadden. Juist in vleugel 3. Omdat het lopen voor Miek niet meevalt, zij zou dan meer dan de helft van het programma missen, hebben we bij de receptie een roltoel voor het weekend kunnen lenen. Kijk dat gaat een stuk sneller…dat rolt tenminste lekker door. Klein min puntje was dan weer dat de toiletten een verdieping lager waren. Voor de mobiele gasten een trap tegenover onze zaal naarbeneden…voor de lift 100 meter lopen, naar benden, 100meter terug voor de wc en vice versa…wel goed voor de stappenteller. 

Om half 4 ging het programma weer verder. Wij zouden nog twee gasten krijgen die middag. Na een apje gekregen te hebben met “wij zijn er” liep ik als een goede gastvrouw naar de receptie. Weer die 100 meter en wachtte, tot ik de gang in keek en onze gasten al zag lopen, zij waren via de  zijingang vanaf de parkeerplaats naar binnen gekomen.

Monique en Michiel Lindhout ( zij waren onze 2 gasten) hadden een mooie entree gemaakt, zij kwamen dus een stukje programma meedoen en bleven ook voor het diner. Wij waren vereerd dat er “hoog” bezoek was vanuit het Landelijk bureau.  Na een heerlijk diner keerden zij weer huiswaarts en gingen de meeste van ons naar hun kamer.

Zondagochtend begonnen we met een heerlijk ontbijtbuffet, voor de ene nog een strandwandeling voor de ander even tijd voor een goed gesprek. Om half 11 begon het programma weer. Via “de tijdlijn” bekeken we onze vraag, vanuit ons kind zijn, vanuit het NU en vanuit de toekomst. Het is bijzonder om te zien hoe je hedendaagse problemen bekijkt vanuit je kind zijn…

Na alweer een heerlijke lunch gaan we met ons allen op de groepsfoto en daarna naar het strand. Met 23 graden is het zonde om de hele middag binnen te blijven. 

Dat naar het strand gaan is nog wel een dingetje als je niet zo mobiel bent, via een strandtent konden we een strandrolstoel lenen. Echt dit is een echte workout! Maar de lach op het gezicht, de tranen in de ogen van blijdschap om op het strand vlak aan zee te staan bij onze lotgenoten is het helemaal waard. Deze heerlijke zonnige middag sluiten wij af met een drankje op het terras. Rond 16 uur keert iedereen moe maar met een kleurtje op de wangen naar huis.

Met onze beperkingen, struggels, verdriet en soms pijn zullen we zelf verder moeten maar wat is het fijn om zo een weekend samen te zijn en het even te kunnen delen, erom lachen en begrepen te worden.

Graag doen wij het volgend jaar weer!