Welke zorgverzekering vergoedt lidmaatschap patiëntenvereniging?

Welke zorgverzekering vergoedt lidmaatschap patiëntenvereniging?
28 december, 2022
Landelijk

Welke zorgverzekering vergoedt het lidmaatschap van een patiëntenvereniging? Een vraag die wij regelmatig krijgen, omdat niet iedereen die lid is van een patiëntenvereniging weet dat sommige (aanvullende)zorgverzekeringen de kosten van het lidmaatschap (deels) vergoeden. Dit is erg jammer, gezien het mensen kan helpen om kosten te besparen of het zelfs voor hen mogelijk kan maken om wel lid te zijn van een patiëntenvereniging als ze het zelf misschien niet (meer) kunnen betalen.

Welke zorgverzekering vergoedt lidmaatschap patiëntenvereniging?

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is lid van de Patiëntenfederatie Nederland. Deze federatie maakte een handig overzicht waarin je precies kan zien welke (aanvullende) verzekering een vergoeding biedt. De vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en variëren van 25,- per jaar tot volledige vergoeding van het lidmaatschap. Ook zie je in het overzicht voor welke polissen dit geldt én welke voorwaarden van toepassing zijn om de vergoeding te krijgen.

Op de pagina Lidmaatschap patiëntenverenigingen (2024) van Zorgwijzer zie je, als je naar beneden scrolt, iedere zorgverzekering genoemd. Per zorgverzekering staat er duidelijk of de zorgverzekering het lidmaatschap vergoedt en zo ja, wat de hoogte van de vergoeding is. Zo zie jij snel of jouw zorgverzekering je lidmaatschap voor bijvoorbeeld patiëntenvereniging Hersenletsel.nl (deels) wil vergoeden. Op deze manier bespaar je misschien wel een paar euro’s en dat is toch mooi meegenomen!