Wie ben je zonder taal in deze wereld?

Wie ben je zonder taal in deze wereld?
15 juni, 2021
Landelijk

Een cruciale vraag voor mensen met afasie. Hersenletsel heeft hen van de ene op de andere dag sprakeloos achtergelaten. 

DE A(fasie)-FACTOR is een foto- en film-expo én een partcipatie platform. Het doel van DE A-FACTOR is om bezoekers kennis te laten maken met individuele mensen met afasie. Hoe hun wereld ingrijpend is veranderd sinds zij afasie hebben. En met welke vooroordelen zij dagelijks te maken hebben.

De A-FACTOR is een expositie van foto’s en intieme videoportretten van jonge mensen met afasie die ons hun belevingswereld laten zien. Acht jonge mensen met afasie in een drieluik. Fotograaf Edwin Kooren, die zelf door hersenletsel afasie kreeg, fotografeert ze op hun favoriete plek in een vervreemdende, vaak contrasterende situatie. Film- en documentairemaker Roswitha Eshuis laat met haar intieme videoportretten deze jonge mensen vertellen over hun leven vóór en na afasie. Over hun dromen, nieuw en oud. Taalkundige en logopedist Christine Versluis vult de beelden aan met tekst.

De expositie DE A- FACTOR is vanaf 15 juni t/m 29 augustus te zien in de OBA in Amsterdam. Het platform DE A-FACTOR is actief tot en met de WEEK VAN DE AFASIE van 2 tot 9 oktober 2021.

Meer weten? Klik hier.