Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum “zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker”

logo hersenletsel
8 februari, 2023
Hersentumor contactgroep

Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum “zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker” Meander maakt deze therapie mogelijk voor hun patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond.

Het online oefenprogramma Zing je sterk combineert adem-, zang- en ontspanningsoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan hierbij centraal. Wekelijks zijn er online groepssessies, onder begeleiding van zangdocenten. Er is aandacht voor zowel zang- en ademoefeningen, als voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Er bestaat een sterke relatie tussen ademhaling en een gevoel van stress en opgejaagdheid. De oefeningen die bij Zing je sterk aan bod komen zorgen voor een diepere, rustigere en beter gecontroleerde ademhaling. Tijdens het programma werken deelnemers op een positieve manier aan hun conditie en zetten waar mogelijk kleine stappen in de richting van herstel. Dit verbetert de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment.

Een online artikel over Zing je sterk vind je hier: https://nos.nl/artikel/2462522-ziekenhuis-biedt-zangles-aan-patient-met-kanker