Monique | Kleine geniet momentjes – mijn energiegevers

Monique | Kleine geniet momentjes – mijn energiegevers

In mijn vorige blog had ik het over energievreters, terwijl ik dit schrijf (zaterdagochtend) zijn ze boven mij in de flat aan het boren…pfff. Wat een herrie. Dit vreet energie!!

Energiegevers

Dan eerst maar een half uurtje naar buiten met de hond. Bij terugkomst is de rust weer teruggekeerd en ga ik verder met mijn blog over wat mij energie geeft. Wel dit dus, het bewust kunnen kiezen om een situatie te veranderen. Is er herrie? Kan ik er van weg? Dan doe ik dat. Meer voor mijzelf kiezen, weggaan als ik in een situatie zit die mij te veel energie kost. Dat maakt mij trots en levert mij uiteindelijk (meer) energie op.

Het buiten lopen op deze onverwachte lenteachtige dag op 29 oktober geeft mij ook energie. Ik probeer tijdens een wandeling ook bewust, te kijken, te luisteren en te genieten. Het natte gras, de zonnestralen op mijn gezicht, spelende kinderen, mijn hond die lekker rondscharrelt. Pfff ik hoor u denken, de hond uitlaten dat is iets wat moet. Inderdaad het moet, zo’n drie keer per dag minstens dus waarom er niet van genieten? Genieten is een keuze.

Geniet momentjes

S ’morgens mijn eerste kopje cappuccino, daar kan ik ook zo van genieten. Soms pak ik die en kruip ik weer mijn warme bed weer in, soms zit ik voor het raam en geniet ik van mijn uitzicht en soms zit ik al achter mijn laptop. Die eerste slok, dat momentje van rust geeft mij energie.

Een half uurtje mindfulness geeft mij ook energie. Focussen op mijn ademhaling, rustige klanken en de stem van Michael Pilarczyk. Even ontspannen, even IK tijd, even rust op de plaats, heerlijk.

Verder zijn het eigenlijk allemaal kleine geniet momenten die mij energie geven, lekker eten maken voor mijn man, een biertje of borrel op de vrijdagavond om het weekend in te luiden, een borrelplankje op zondagmiddag, horen en zien dat het met mijn kinderen goed gaat, een hond die aan mijn voeten ligt te snurken. Een fris verschoont bed, de orchidee die weer in bloei staat, s ’avonds de gordijnen dicht en kaarsjes aan, een lief appje van vriend of vriendin.

Dankbaar

Er is zoveel om van te genieten, om dankbaar voor te zijn. Soms ben ik, gek genoeg, mijn NAH dankbaar. Het leren genieten heb ik zeker moeten leren. Van een denderende sneltrein naar een rustig boemeltje die onderweg meerdere keren stopt. Mijn NAH heeft er voor gezorgd dat ik niet één stap maar tien stappen terug moest doen. Noodgedwongen. Maar anders had ik nu nog rond gedenderd in één sneltrein vaart zonder te stoppen. Vele mooie momenten waren dan zzzoefff aan mij voorbijgegaan omdat ik nog meer en meer en sneller en sneller had willen gaan.

Nu weet ik dat je leven in 1 seconde, één verkeerd seintje, één verkeerde wissel, zomaar anders zijn. En ben ik noodgedwongen een boemeltje geworden die nu kleine dingen veel meer ziet, veel meer beleeft, veel meer beseft en veel meer geniet. En als ik onderweg vergeet te stoppen, vergeet te genieten dan zakt mijn energie tot nul. Lig ik op bed en mis ik ook alles. Dus lieve mensen probeer onderweg eens om energie op te doen. Kijk naar de vogel in het gras, die spin in zijn web, haal eens een paar keer diep adem met de zon op je gezicht, ga zitten met een kop koffie/thee i.p.v. een slok aan het aanrecht. Kijk midden op de dag naar een aflevering van je favoriete serie.

Creëer die mooie geniet en energie momentjes zelf!

Liefs,
Just me, Monique

Lees ook: Monique | Energievreters.
Lees ook: Monique | Prioriteiten stellen.