Hersenletsel nieuws juni

Hersenletsel nieuws juni
7 juli, 2023
Landelijk

De maand juni vloog voorbij. Er is ontzettend veel gebeurd in de wereld. Ook bij patiëntenvereniging Hersenletsel.nl hebben wij én jullie niet stilgezeten! Om jullie op de hoogte te kunnen houden van al ons nieuws, blogposts, verhalen en artikelen komt er van nu af aan iedere maand een overzicht online. Zo heb je snel een duidelijk overzicht van welke posts je wellicht hebt gemist. Een leuke manier om up-to-date te blijven van onze patiëntenvereniging!

Landelijk nieuws van juni

Lid van Hersenletsel.nl

Twijfel je nog over een lidmaatschap van onze patiëntenvereniging? Lees dan dit artikel en ontdek wat jij met jouw lidmaatschapsgeld voor jezelf, de vereniging en andere patiënten met NAH kan betekenen!

Zomereditie van Hersenletsel Magazine

Ons magazine bestaat deze zomer tien jaar! Deze mooie mijlpaal vieren we met Hersenletsel Magazine 2 van 2023. Heb jij de nieuwe HM al gelezen? Onze leden ontvangen hem automatisch op de mat of in de digitale brievenbus. Geen lid maar wel HM lezen? Bestel hem hier!

Regionaal nieuws van juni

Nieuws uit de provincie Zuid-Holland:

Ambassadeurstraining in Zuid-Holland

In september start een ambassadeurstraining waarbij een nieuwe groep ambassadeurs wordt opgeleid voor patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Word ambassadeur en zet jouw ervaring met NAH in voor regi0 Zuid-Holland!

Eerste voorlichtingsbijeenkomst over NAH op Goeree-Overflakkee 

Hersenletsel.nl mag in steeds meer gebieden voorlichting geven over niet-aangeboren hersenletsel. In de eerste week van juni gaven wij de eerste voorlichtingsbijeenkomst voor patiënten met NAH, hun naasten en belangstellenden.

Afscheid en nieuw bestuurslid

Het regiobestuur van Hersenletsel.nl Zuid-Holland heeft afscheid genomen van bestuurslid Miranda Lansbergen. Gelukkig hebben we ook een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen!

Inspiratiebijeenkomst in Gouda

30 september wordt er een heel interessante inspiratiebijeenkomst georganiseerd in Gouda. Ben jij er ook bij om het 25-jarig bestaan van het Afasiecentrum in Capelle aan den IJssel te vieren?

Voorstelling ‘Altijd en Overal’

Theatergroep Hersenkronkels werkt hard aan voorstelling ‘Altijd en Overal’. De voorstelling gaat over een leesclub die in een boek verdwijnt en letters vindt. Meer over de voorstelling die in Rotterdam te zien zal zijn, vind je op hun website.

Nieuws uit de provincie Utrecht:

Werken met NAH

3 juli was er in Amersfoort een informatieavond over werken met niet-aangeboren hersenletsel. Kijk zeker eens op de website van InteraktContour om te ontdekken welke gespecialiseerde zorg en ondersteuning er mogelijk is voor jou.

Blogs van Juni

Altijd en Overal Rhodos

Monique vertelt over haar goede (en minder goede) dagen tijdens een weekje Rhodos. Zet de Griekse muziek maar aan en lees over haar ervaringen in een all-inclusive hotel.

Therapie-moe

Weet jij al helemaal precies hoe jouw leven met NAH in elkaar steekt? Belinda ook niet! Lees over haar leven waarin ze nog steeds iedere dag moe, moeier, moeist is.

Hersenknetter: Rammen op de fiets

Boomlange dierenarts Peter neemt je mee op zijn racefiets in Fuerteventura. Een herinnering uit 2017, zes weken voor zijn hersenknetter.

Ik ben een fulltime moeder

Het moederschap is voor veel moeders een fulltimebaan. Tel daar Kiona’s niet-aangeboren hersenletsel bij op en lees hoe het ouderschap voor haar is.

Ervaringsverhalen van juni

Traumatisch hersenletsel door een scooterongeluk

Niels de Laat vertelt in dit interview over een zwaar scooterongeluk. Dit maakte hij mee in 1997, maar nog steeds – 26 jaar later – heeft hij last van de effecten van traumatisch hersenletsel.

Wetenschappelijke artikelen van juni

Wearables gebruiken na een herseninfarct

Wearables – slimme horloges die veel kunnen meten – zijn steeds populairder in onze moderne samenleving. Ontdek de positieve toekomst voor het gebruik van deze horloges voor patiënten met NAH.