Kom jij ons team van NAH-ambassadeurs versterken?

logo hersenletsel
5 oktober, 2021
Gelderland

Wil jij een gezicht en meer bekendheid geven aan NAH?

Samen het gesprek aangaan vanuit de ervaring en kennis?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wordt ook NAH-ambassadeur bij de patientenvereniging Hersenletsel.nl

Steeds vaker wordt gesproken over en gebruik gemaakt van de ‘inzet van ervaringsdeskundigheid’ bij allerlei activiteiten en processen in zorg en welzijn. Een goede ontwikkeling, maar … niet iedereen, die een bepaalde aandoening heeft, is een ervaringsdeskundige. Ook al heeft hij/zij ervaringskennis.

In de training “NAH-ambassadeur’ leren de deelnemers vanuit hun eigen kracht op welke wijze zij de doelgroep kunnen ondersteunen. Zo zal de ene ambassadeur meer affiniteit hebben met lotgenotencontact, terwijl de ander zich graag wil inzetten voor een bepaald thema of voorlichting wil geven.

Wat zijn Ambassadeurs?

Ambassadeurs zijn mensen met NAH en naasten die een actieve rol hebben als vrijwilliger van Hersenletsel.nl.

Een ambassadeur is iemand, die op basis van zijn/haar ervaring met hersenletsel voorlichting en presentaties geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten.

Wat doen Ambassadeurs?

Ambassadeurs nemen deel aan bijeenkomsten, om in gesprek met elkaar meer bekendheid te geven over de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl: wie zijn wij en wat doen wij. Daarnaast creëren zij meer begrip voor de doelgroep NAH door hun eigen ervaringsverhaal te presenteren of voorlichting te geven over de gevolgen en impact van NAH in het dagelijks leven. De bijeenkomsten kunnen op allerlei plekken zijn: bij de politie, kerken, buurthuizen, aan studenten op scholen en universiteiten, Rotaryclubs, congressen, symposia, huisartsengroep enzovoort. Maar ook door deel te nemen aan panels en onderzoeken van universiteiten. Op deze manier wordt er een brede groep mensen bereikt. De NAH ambassadeurs houden de gesprekken en presentaties zelf, ondersteunt en begeleidt door de trainers, coördinator ambassadeurs of de regio-ondersteuner van Hersenletsel.nl.

De patientenvereniging Hersenletsel.nl wil in al haar regio’s NAH-ambassadeurs opleiden. Ambassadeurs zijn mensen die zelf NAH hebben of daar in hun directe omgeving mee te maken hebben. Hersenletsel.nl is in september 2019 begonnen met het project NAH Ambassadeurs en nu, 2 jaar later, zijn er 100 gecertificeerde ambassadeurs verspreidt over: Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, NoordBrabant en Zeeland.

In november gaat Hersenletsel.nl voor de regio Overijssel/Gelderland in Deventer starten met de training NAH-ambassadeur. Voor informatie over de training en de voorwaarden om deel te nemen zie de bijlage.

Voor uitgebreide informatie over het dossier ambassadeur klik hier

Is je interesse gewekt en lijkt het je wel wat om de training te volgen en om NAH-ambassadeur te worden bij de patientenvereniging Hersenletsel.nl? Of heb je nog vragen en wil je eerst meer informatie over de training en de rol en functie van de NAH-ambassadeur? Stuur een mailtje naar Overijssel@ersenletsel.nl met vermelding van je naam en woonplaats en je telefoonnummer en Lies Bonsang regio-ondersteuner en trainer bij Hersenletsel.nl neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.


Bijlage: Wervingsflyer Ambassadeurs voor Overijssel.16-07-2021_0.pdf