Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Dossiers » Ambassadeurs

Ambassadeurs

ambassadeurs

NAH Ambassadeurs

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl leidt sinds 2019 NAH Ambassadeurs op. NAH Ambassadeurs zijn mensen die zelf niet-aangeboren hersenletsel hebben, of naasten van iemand met NAH. Ambassadeurs zijn door de vereniging geschoolde ervaringsdeskundigen. Ambassadeurs kunnen onder andere worden uitgenodigd voor het geven van voorlichting, het ondersteunen van (digitaal) lotgenotencontact, zowel in groepen als 1 op 1, het meedenken in en meewerken aan projecten en wetenschappelijke onderzoeken en het participeren in diverse forums en platforms.

Voorproefje van de ambassadeurs Ambassadeur uitnodigen

Het verhaal van ambassadeur Cor Tietema (regio Z-H)

Hersenletsel.nl heeft getrainde en gecertificeerde ambassadeurs die de patiëntenvereniging vertegenwoordigen en onder meer bijeenkomsten mogelijk maken. Maar wie zijn dit? En wat is hun verhaal? Deze maand stellen wij u graag voor aan Cor Tietema, uit Rotterdam. Hij is ambassadeur en ervaringsdeskundige in de regio Zuid-Holland.

GEZOCHT: NAH-ambassadeurs voor de regio Noord-Holland!

Heb jij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of ben je naaste van iemand met NAH en wil je graag vanuit jouw eigen ervaring meehelpen om meer bekendheid en begrip voor NAH te creëren? 

Dan is de ambassadeurstraining van Hersenletsel.nl wellicht iets voor jou!

GEZOCHT: NAH-ambassadeurs!

 

HEB JIJ NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL (NAH) OF BEN JE NAASTE VAN IEMAND MET NAH EN WIL JE GRAAG VANUIT JOUW EIGEN ERVARING MEEHELPEN OM MEER BEKENDHEID EN BEGRIP VOOR NAH TE CRËEREN?

Dan is de ambassadeurstraining van Hersenletsel.nl wellicht iets voor jou!

Ambassadeurs Utrecht met vlag en wimpel gecertificeerd

Gisteren presenteerden 10 ambassadeurs online hun plannen voor 2022 aan het bestuur van de regio Utrecht/'t Gooi. Plannen voor meer zichtbaarheid van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, meer impact op de doelgroep en vanuit kunnen, kracht en mogelijkheden werken. Nu en in de toekomst zetten zij hun ervaring in voor mensen met hersenletsel. Ze kunnen niet wachten om er uitvoering aan te geven.

Met veel plezier reikten we persoonlijk hun certificaat aan huis uit (3 ambassadeurs hebben de uitreiking tegoed in het nieuwe jaar): graduated met vlag en wimpel! 

16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 16 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (9 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).

Even voorstellen: Carin Bruggeman

Wij introduceren onze nieuwe trainer voor de regio Noord-Brabant:

Carin Bruggeman, woont in Rosmalen en is 62 jaar. Zij is getrouwd en heeft 2 honden.

Carin volgt op dit moment de training “train de trainer” van Hersenletsel.nl en zij is de nieuwe trainer voor Noord-Brabant om de ambassadeurs op te leiden.

Even voorstellen: Astrid Havermans-Kersing

Wij  introduceren onze NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Astrid Havermans-Kersing (54 jaar), woont in Teteringen

Astrid is getrouwd en heeft 3 kinderen (21 jaar en een tweeling van 16). Ze hadden een gezinshuis met vier uit huis geplaatste kinderen.

Even voorstellen: Dick Sijtsma

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Dick Sijtsma (56 jaar) woont in Veldhoven en is getrouwd met John

Dick heeft 6 jaar geleden een ernstig herseninfarct gehad tijdens zijn werk. Dit heeft bij hem afasie veroorzaakt. Als NAH-ambassadeur informeert en ondersteunt hij graag mensen hierin. Hij wilt graag meer bekendheid aan de ernst van afasie geven. Dat hij de enige NAH-ambassadeur in de regio met afasie is, voelt voor hem heel bijzonder!

Even voorstellen: Willem Beckers

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Willem Beckers (43 jaar), woont in Helmond.

Na afronding van zijn ambassadeurstraining heeft Willem op 25 juni zijn certificaat in ontvangst genomen. Als NAH-ambassadeur gaat hij voorlichting geven en zet zich in voor lotgenotencontact voor NAH-getroffenen in de regio Noord-Brabant. Willem kenmerkt zich door zijn positieve instelling met een vleugje humor.

Even voorstellen: Alex Cloin

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:
 

Alex Cloin (47 jaar), woont in Rijsbergen en heeft 2 kinderen (11 en 14 jaar)

Alex heeft op 12-jarige leeftijd een trauma overgehouden aan een ongeluk op zijn fiets. Hij kwam van school en werd geschept door een bromfietser. Bij de val klapte hij met zijn hoofd op het asfalt. Hij lag 2 maanden in coma, was rechts verlamd.