Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Dossiers » Ambassadeurs

Ambassadeurs

ambassadeurs

NAH Ambassadeurs

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl leidt sinds 2019 NAH Ambassadeurs op. NAH Ambassadeurs zijn mensen die zelf niet-aangeboren hersenletsel hebben, of naasten van iemand met NAH. Ambassadeurs zijn door de vereniging geschoolde ervaringsdeskundigen. Ambassadeurs kunnen onder andere worden uitgenodigd voor het geven van voorlichting, het ondersteunen van (digitaal) lotgenotencontact, zowel in groepen als 1 op 1, het meedenken in en meewerken aan projecten en wetenschappelijke onderzoeken en het participeren in diverse forums en platforms.

Voorproefje van de ambassadeurs Ambassadeur uitnodigen

16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 16 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (9 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).

Even voorstellen: Jolanda Holle ambassadeur Hersenletsel

Mijn naam is Jolanda Holle, ik ben 53 jaar oud en ben woonachtig in Wehl. Ik ben gescheiden en heb 3 volwassen kinderen. In 2009 heb ik een dubbele hersenbloeding gekregen als gevolg van een subarachnoïdale bloeding. Deze bloeding is verholpen met een clipoperatie. Ik ben na deze opname gaan revalideren in Groot Klimmendaal (dit revalidatiecentrum heet nu Klimmendaal). Ik volgde in Klimmendaal therapie van de ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, diëtiste, maatschappelijk werker en de psycholoog.

Even voorstellen: Carin Bruggeman

Wij introduceren onze nieuwe trainer voor de regio Noord-Brabant:

Carin Bruggeman, woont in Rosmalen en is 62 jaar. Zij is getrouwd en heeft 2 honden.

Carin volgt op dit moment de training “train de trainer” van Hersenletsel.nl en zij is de nieuwe trainer voor Noord-Brabant om de ambassadeurs op te leiden.

Even voorstellen: Jeroen Oerlemans

Wij introduceren onze NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Jeroen Oerlemans (43 jaar), woonachtig in Dinteloord.

Jeroen heeft een relatie en wordt in augustus vader van een dochtertje.

Even voorstellen: Astrid Havermans-Kersing

Wij  introduceren onze NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Astrid Havermans-Kersing (54 jaar), woont in Teteringen

Astrid is getrouwd en heeft 3 kinderen (21 jaar en een tweeling van 16). Ze hadden een gezinshuis met vier uit huis geplaatste kinderen.

Even voorstellen: Wilma Lieftink ambassadeur van Hersenletsel.nl

Mijn naam is Wilma Lieftink, 45 jaar oud en woon in Ede. Op 3 maart 2011 kreeg ik een herseninfarct wat totaal mijn leven veranderde. 

Na 6 weken in het UMC gelegen te hebben en 8 maanden gerevalideerd in Groot Klimmendaal heb ik mijn leven weer aardig op de rit.

Mijn restverschijnselen zijn vooral fysiek. Lopen, balans, spraak,  fijne motoriek. 

Na het revalideren ben ik bij mijn oude werkgever weer gaan werken. Helaas is dit onlangs door te weinig werk beëindigd.

Binnenkort begin ik met een goede vriend het NAH café in Ede. Heel spannend. 

Even voorstellen: Dick Sijtsma

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Dick Sijtsma (56 jaar) woont in Veldhoven en is getrouwd met John

Dick heeft 6 jaar geleden een ernstig herseninfarct gehad tijdens zijn werk. Dit heeft bij hem afasie veroorzaakt. Als NAH-ambassadeur informeert en ondersteunt hij graag mensen hierin. Hij wilt graag meer bekendheid aan de ernst van afasie geven. Dat hij de enige NAH-ambassadeur in de regio met afasie is, voelt voor hem heel bijzonder!

Even voorstellen: Willem Beckers

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Willem Beckers (43 jaar), woont in Helmond.

Na afronding van zijn ambassadeurstraining heeft Willem op 25 juni zijn certificaat in ontvangst genomen. Als NAH-ambassadeur gaat hij voorlichting geven en zet zich in voor lotgenotencontact voor NAH-getroffenen in de regio Noord-Brabant. Willem kenmerkt zich door zijn positieve instelling met een vleugje humor.

Even voorstellen: Liesbeth Prikken ambassadeur Hersenletsel.nl

Wij stellen aan u voor Liesbeth Prikken onze NAH-ambassadeur voor de regio Gelderland.

Even voorstellen: Alex Cloin

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:
 

Alex Cloin (47 jaar), woont in Rijsbergen en heeft 2 kinderen (11 en 14 jaar)

Alex heeft op 12-jarige leeftijd een trauma overgehouden aan een ongeluk op zijn fiets. Hij kwam van school en werd geschept door een bromfietser. Bij de val klapte hij met zijn hoofd op het asfalt. Hij lag 2 maanden in coma, was rechts verlamd.