Categorie
logo hersenletsel
Bijeenkomst nabestaanden hersentumor 10 juni: Inzicht geeft uitzicht
28 april, 2023

Op 10 juni organiseert de hersentumor contactgroep van hersenletsel.nl een bijeenkomst speciaal voor nabestaanden in de Twee Marken te Maarn. De titel is: ‘Inzicht geeft uitzicht’.
logo hersenletsel
Doneer Je Ervaring 𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 | 𝗜𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗸𝗮𝗻𝗸𝗲𝗿, 𝗵𝗼𝗲 𝗶𝘀 𝗼𝗳 𝘄𝗮𝘀 𝗱𝗮𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂?
28 maart, 2023

𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 | 𝗜𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗶𝗰𝗵𝘁 𝗯𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗸𝗮𝗻𝗸𝗲𝗿, 𝗵𝗼𝗲 𝗶𝘀 𝗼𝗳 𝘄𝗮𝘀 𝗱𝗮𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂?
logo hersenletsel
Prof. Dr. Martin van den Bent krijgt de Rudolphie prijs voor zijn verdiensten op het gebied van onderzoek en behandeling van hersentumoren.
25 maart, 2023

Prof. Dr. Martin van den Bent ontvangt op de publieksdag hersentumoren van 18 maart de Rudolphie prijs. Voor zijn verdiensten op het gebied van onderzoek en behandeling van hersentumoren.
logo hersenletsel
Presentaties en video opnames publieksdag hersentumoren zijn beschikbaar
20 maart, 2023

Alle presentaties en video's van de publieksdag hersentumoren zijn beschikbaar via de website van hersentumor.nl
logo hersenletsel
Verslag publieksdag hersentumoren 18 maart j.l.
20 maart, 2023

Op 18 maart j.l. vond de jaarlijkse publieksdag hersentumoren plaats. Dit is een persoonlijk verslag van wat er die dag is besproken.
logo hersenletsel
Verhalen van patiënten en hun naasten over het omgaan met een hersentumor en het levenseinde
10 maart, 2023

In het boek "zullen we samen" staan verhalen van patiënten en hun naasten over het omgaan met een hersentumor en het levenseinde dat er vaak noodgedwongen een gevolg van is.
logo hersenletsel
Hersentumoroperaties: innovatie, de praktijk en onderzoek
1 maart, 2023

Hersentumoroperaties: innovatie, de praktijk en onderzoek Een inspirerende presentatie door Myron Best, neurochirurg in opleiding (Maarn, 4 februari 2023) Myron Best is neurochirurg in opleiding. Myron is sinds 2020 in opleiding tot neurochirurg in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn geneeskunde-opleiding (2010-2018) heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin hij heeft gewerkt aan een nieuwe bloedtest voor […]
logo hersenletsel
Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum “zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker”
8 februari, 2023

Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum "zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker" Meander maakt deze therapie mogelijk voor hun patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond.
logo hersenletsel
Gezocht: ervaringsdeskundigen voor het project Niet alleen ziek – Haarlemmermeer
8 februari, 2023

Gezocht: ervaringsdeskundige ouders, partners en volwassen kinderen voor het project Niet alleen ziek – Haarlemmermeer. Niet alleen ziek – Haarlemmermeer is een initiatief van stichting BMP in samenwerking met Adamas centrum voor leven met en na kanker, brancheorganisatie IPSO en PROOF adviseurs. Zij vragen meer aandacht voor ouders met een langdurige ziekte en hun gezinsleden […]
logo hersenletsel
waardevolle aanvulling op bestaande voorlichting voor patiënten met een hersentumor en hun naasten
8 februari, 2023

De door hersentumor patiënt Marvin Vos gemaakte Podcast is een waardevolle aanvulling op bestaande voorlichting voor patiënten met een hersentumor en hun naasten .
logo hersenletsel
Artikel IKNL over zorg voor adolescenten en jongvolwassenen
17 januari, 2023

Nieuwsbrief IKNL met interessante bijdrage over AYA pilots voor Adolescenten en jongvolwassen met kanker. Helaas zijn er ook veel AYA's met een hersentumor.
logo hersenletsel
Data bijeenkomsten en publieksdag voor mensen met een hersentumor en hun naasten
16 januari, 2023

De data van de landelijke bijeenkomsten van de hersentumor contactgroep, de patiëntenorganisatie voor hersentumoren zijn bekend. En willen we graag met u delen!
logo hersenletsel
Lotgenotencontact en informatievoorziening hersentumor patiënten en naasten
16 januari, 2023

Als patiëntenorganisatie voor hersentumoren organiseren we een bijeenkomst voor lotgenotencontact en informatievoorziening. Voor iedereen met een hersentumor. En hun naasten. Andere belangstellenden zijn ook welkom.
logo hersenletsel
Lotgenotencontact en informatievoorziening voor mensen met een hersentumor en hun naasten
16 januari, 2023

Als patiëntenorganisatie voor hersentumoren organiseren we een bijeenkomst voor lotgenotencontact en informatievoorziening.
logo hersenletsel
Informatievoorziening en lotgenotencontact hersentumoren
16 januari, 2023

Landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 9 september a.s. in Maarn 9 september 2023 a,s, organiseren we als patiëntenorganisatie voor hersentumoren weer een landelijke bijeenkomst voor lotgenoten met een hersentumor, hun naasten en andere belangstellenden. Voor informatievoorziening en lotgenotencontact. In Dorpshuis de Twee Marken (https://www.detweemarken.nl/route/) heten we u vanaf 10:00 uur welkom met een kop koffie of […]
logo hersenletsel
Lotgenoten bijeenkomst hersentumor contactgroep 13 mei 2023 in Maarn met lezing over interventies bij vermoeidheid en cognitieve problemen
16 januari, 2023

Als hersentumor patiëntenorganisatie organiseren we 13 mei een bijeenkomst voor lotgenotencontact met lezing over interventies bij vermoeidheid en cognitieve problemen.
logo hersenletsel
Landelijke Publieksdag Hersentumoren 18 Maart 2023 in Bunnik
16 januari, 2023

Landelijke Publieksdag Hersentumoren Op 18 maart 2023 zal er wederom een Publieksdag Hersentumoren worden georganiseerd. Op dit moment gaat de organisatie er onder voorbehoud vanuit dat het mogelijk zal zijn om fysiek bij elkaar te komen. De Publieksdag Hersentumoren wordt georganiseerd voor mensen met een hersentumor, hun naasten en andere belangstellenden. Het is een informatieve […]
logo hersenletsel
Nieuwsbrief onderzoek samen beslissen ETZ bij behandeling hersentumoren
16 januari, 2023

De meest recente nieuwsbrief van het onderzoek over samen beslissen bij de behandeling van hersentumoren in het ETZ.
logo hersenletsel
Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is of een hersentumor heeft?
14 januari, 2023

Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is of een hersentumor heeft? In deze podcast delen naasten hun ervaringen. Vaak worden zij over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.
logo hersenletsel
Onderzoek bijwerkingen radiotherapie hoofd/hals gebied
14 januari, 2023

Behandeling van ziekte kan bijwerkingen geven. Radiotherapie in het hoofd-hals gebied bereikt vaak ook de hersenen. De hersenen kunnen hierdoor beschadigd raken. In het UMCG in Groningen loopt inmiddels een onderzoek om hier meer kennis over te krijgen.
logo hersenletsel
Lezing Karin Gehring en Iris Bras over “samen beslissen” bij behandeling patiënten met een hersentumor
18 december, 2022

Zaterdag 19 november vertelden Karin Gehring en Iris Bras, als neuropsychologen verbonden aan ETZ ziekenhuis in Tilburg, in hun lezing meer over “samen beslissen” bij de behandeling van patiënten met een hersentumor. Het expliciet meennemen van persoonlijke doelen in de dialoog tussen patiënten en behandelaars heeft een positieve impact op kwaliteit van het leven.
logo hersenletsel
Ervaringsdeskundigen glioblastoom gezocht
15 december, 2022

Ervaringsdeskundigen glioblastoom gezocht omdat medicijnontwikkeling niet kan plaatsvinden zonder de betrokkenheid van patiënten.
logo hersenletsel
Op dinsdagavond 29 november 2022 organiseert Carend het webinar ‘Palliatieve zorg bij hersentumoren (cerebrale oncologie)”.
25 november, 2022

Op dinsdagavond 29 november 2022 20.00 organiseert Carend het webinar ‘Palliatieve zorg bij hersentumoren (cerebrale oncologie). Tijdens dit webinar zal neuro-oncoloog Walter Taal, samen met een verpleegkundig specialist uitgebreid ingaan op de symptomatologie, prognose en behandelmogelijkheden van patiënten die primaire hersentumoren of hersenmetastasen hebben en die niet meer te genezen zijn. https://www.carend.nl/webinar/palliatieve-zorg-en-cerebrale-oncologie
logo hersenletsel
Op dinsdagavond 29 november 2022 organiseert Carend het webinar ‘Palliatieve zorg bij hersentumoren (cerebrale oncologie)”.
25 november, 2022

Op dinsdagavond 29 november 2022 organiseert Carend het webinar ‘Palliatieve zorg bij hersentumoren (cerebrale oncologie)”. Tijdens dit webinar zal neuro-oncoloog Walter Taal, samen met een verpleegkundig specialist uitgebreid ingaan op de symptomatologie, prognose en behandelmogelijkheden van patiënten die primaire hersentumoren of hersenmetastasen hebben en die niet meer te genezen zijn. Zie voor meer informatie: https://t.co/IpQHdLKQK3
logo hersenletsel
landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 4 februari 2023 in Maarn
20 november, 2022

Lotgenotencontact en informatievoorziening op landelijke bijeenkomst voor mensen met een hersentumor en hun naasten op 4 feb in Maarn. Myron Best zal een presentatie verzorgen over Neurochirurgie door de ogen van een assistent in opleiding.
logo hersenletsel
GRIP: programma gericht op verminderen van klachten en verbetering van de kwaliteit van leven voor patiënten met een hersentumor
11 november, 2022

GRIP: programma gericht op verminderen van klachten en verbetering van de kwaliteit van leven voor patiënten met een hersentumor. Onderzoekers Vera Belgers en Maxine Gorter lichten het onderzoeksprogramma toe.
logo hersenletsel
On line publieksdag hersentumoren 26 november
26 oktober, 2022

De Publieksdag hersentumoren 2022 op zaterdag 26 november van 10:00-12:00.Dit zal een online event worden, meer informatie en inschrijven kan via www.hersentumor.nl/publieksdag
logo hersenletsel
Landelijke bijeenkomst 19 november voor mensen met een hersentumor, betrokkenen en nabestaanden
26 oktober, 2022

Bijeenkomst voor mensen met een hersentumor, betrokkenen en nabestaanden
logo hersenletsel
Deelnemers podcastserie gezocht voor podcastserie BMP “niet alleen ziek”
28 september, 2022

Een hersentumor heb je nooit alleen. Onlangs heb ik op verzoek van de organisatie BMP aandacht gevraagd voor een podcast serie “niet alleen ziek” , waarin kinderen van ouders aan het woord komen over hun ervaringen met een ouder met een chronische of levensbedreigende ziekte. Daarvoor was er al een podcast serie opgenomen hoe de […]
20190917 Verslag en presentatie Tatjana Seute over Meningeomen
9 juni, 2022

Tot mijn schande kwam ik er achter dat dit verslag en bijbehorende presentaties (1 document) ontbrak. Naar aanleiding van een informatievraag bij deze alsnog geplaatst. Excuses! Op 7 september 2019 was er een landelijke bijeenkomst in Maarn. Voor deze bijeenkomst was Dr. Tatjana Seute, neurolog en medisch hoofd zorglijn Neuro-oncologie werkzaam bij het UMC te […]
logo hersenletsel
Lijst met handige internetadressen voor lotgenoten met een hersentumor en betrokkenen
24 mei, 2022

Met de hulp van de spreekster tijdens onze landelijke bijeenkomst in Maarn 14 Mei j.l., Annemarie Verduijn, hebben we de lijst met handige internetadressen op kanker.nl beter gerubriceerd, zodat je wat gerichter naar informatie op internet kunt zoeken die relevant is voor lotgenoten met een hersentumor en betrokkenen: https://www.kanker.nl/ervaringen-van-anderen/gespreksgroepen/hersentumoren/handige-links-op-internet  
Annemarie Verduijn: Verder leven met een hersentumor
21 mei, 2022

Tijdens onze bijeenkomst van 14 mei was Annemarie Verduijn, verpleegkundig specialist bij het ISALA ziekenhuis in Zwolle onze spreekster. Als verpleegkundig specialist begeleidt zij patiënten met een hersentumor en betrokkenen gedurende het gehele behandel- en nazorgtraject. Ze mag ook medische handelingen verrichten, zoals lichamelijk onderzoek en medicatie voorschrijven. En wetenschappelijk onderzoek verrichten. Ze heeft op […]
logo hersenletsel
Landelijke bijeenkomst nabestaanden wordt verzet naar andere datum
15 april, 2022

Helaas moeten we de landelijke bijeenkomst voor nabestaanden om logistieke redenen verplaatsen naar een ander datum. 
logo hersenletsel
Deelnemers gezocht met een Glioom voor onderzoek GRIP op vermoeidheid
18 maart, 2022

Voor het onderzoek GRIP op vermoeidheid worden nog deelnemers gezocht. Binnen dit onderzoek behandelt men mensen met een glioom (gr II, III, IV met stabiele ziekte) die last hebben van vermoeidheid. De behandeling is een programma van 12 weken en bestaat uit (video)gesprekken en een online interventie, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en revalidatietechnieken.  Meer informatie over […]
logo hersenletsel
Landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 12 februari met presentatie Annette Compter over leefstijladviezen
14 februari, 2022

Als neuroloog in het Antoni van Leeuwenhoek richt Anette Compter zich met name op de behandeling van tumoren in de hersenen en de neurologische complicaties van anti-kankerbehandelingen. Zij doet onderzoek naar de cognitieve effecten van hersentumoren en anti-kanker behandelingen. Tijdens haar presentatie gaat ze in op leefstijladviezen bij patiënten met een hersentumor. Daarnaast gaat ze […]
logo hersenletsel
BBQ hersentumor contactgroep 17 juni 2023
5 februari, 2022

Zaterdag 17 Juni 2023 vindt de jaarlijkse BBQ voor lotgenoten en betrokkenen georganiseerd door hersentumor contactgroep plaats. De patienten organisatie voor hersentumoren!
logo hersenletsel
landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 10 september 2022
5 februari, 2022

De landelijke bijeenkomst zal plaatsvinden in Dorpshuis ”De 2-Marken” , Trompplein 5 te Maarn   (https://www.detweemarken.nl/route/). De presentatie ’s cohtends kan via live stream on line worden bekeken in onze besloten Facebook groep:hersentumor contactgroep Programma: 10:30 – 11:00 Ontvangst met koffie/thee in de ontvangstruimte 11:00 – 11:05 Opening in de zaal 11:05 – 12:30 Presentatie  Presentatie […]
logo hersenletsel
landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 14 mei 2022 met lezing Anne-Marie Verduijn
5 februari, 2022

De landelijke bijeenkomst zal plaatsvinden in Dorpshuis ”De 2-Marken” , Trompplein 5 te Maarn   (https://www.detweemarken.nl/route/) De spreekster voor onze landelijke bijeenkomst van 14 mei a.s. in Maarn is : Anne-Marie Verduijn https://www.isala.nl/specialisten-en-medewerkers/a-annemarie-verduijn/ Sinds 2009 werkt zij als regieverpleegkundige in het Isala ziekenhuis in Zwolle, Daar houdt Annemarie spreekuur om vragen te beantwoorden en de effecten van de […]
logo hersenletsel
Folder hersentumor contactgroep
4 december, 2021

Voor degenen die nog eens rustig op papier willen nalezen wat de hersentumor contactgroep zoal doet, hebben we een PDF gemaakt die uitgeprint kan worden. Ook handig, wanneer je deze info wilt delen met anderen.  
logo hersenletsel