Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Hersenletsel Alliantie

Op vrijdag 2 november 2018 is de Hersenletsel Alliantie opgericht. In dit samenwerkingsverband bundelen partijen uit het hersenletselveld, zoals patiënten, medici en neuropsychologen, paramedici en verpleegkundigen en netwerkorganisaties en instellingen hun krachten, met als doel de kwaliteit van de zorg en welzijn voor mensen met hersenletsel te verbeteren.

Support4life

In Nederland krijgen jaarlijks circa 130.0000 mensen hersenletsel. De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn vaak blijvend en hebben een grote impact op het leven van wie het overkomen is en op het leven van hun naasten.

NAH treft ook jongeren. Vaak In de fase waarin studeren, zelfstandig worden, op eigen benen staan, werk vinden en een relatie aangaan centraal staan. NAH doorbreekt de vanzelfsprekendheid van deze ontwikkelingsstappen en is van grote invloed op de ervaren kwaliteit van leven.

Verslag Jongerenweekend mei 2019

In de bijlage het verslag van het Jongerenweekend te Spier.

Veel lees plezier.

ZonMw honoreert project NAH-ambassadeurs met maximale subsidie!

De eerste open oproep van het programma ‘Voor elkaar!’ is inmiddels afgerond. Er zijn 15 projecten gehonoreerd, waaronder het project NAH-ambassadeurs van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl.

De 15 gehonoreerde aanvragen scoorden het hoogst op de beoordelingscriteria uit de subsidieoproep. De projecten starten in de loop van de zomer. Vanaf september kunt u een overzicht en een beknopte omschrijving van de startende projecten terugvinden op de website van ZonMw. 

Veel aanvragen

Nieuw project: Jongeren met NAH aan het werk!

Wanneer je getroffen wordt door NAH staat je leven van het ene op het andere moment op de kop. Of je ooit (weer) aan het werk komt, is onzeker. Vooral voor jongeren geldt, dat het hebben van een betaalde baan niet alleen om levensgeluk draait, maar ook om keiharde euro's. Want omdat zij niet of nauwelijks een arbeidsverleden hebben, komen zij vaak terecht in de bijstand. 

Rianne Schorel nieuwe ambassadeur van Hersenletsel.nl

Rianne Schorel ambassadeur van Hersenletsel.nl!

De voetbalcarrière van Rianne Schorel liep als een trein: ze speelde betaald voetbal voor ADO Den Haag en de uitnodiging voor het Nederlands elftal was binnen. 
Een harde bal tegen haar hoofd veroorzaakte een zware hersenschudding, die uiteindelijk een einde maakte aan haar voetbaldroom. 
In Amerika volgde ze een behandeling met oefeningen om haar brein te trainen. Samen met haar zus zette ze in Nederland Move The Brain op, om andere mensen met (licht) hersenletsel te helpen te herstellen.

Fitness voor jongeren met NAH

De jongerenwerkgroep Zuid-Holland Zuid van de patiëntenvereniging Stichting Hersenletsel.nl en GIGA Molenlanden hebben met twee fysiopraktijken EFFLUX uit Nieuwpoort en Parafit uit Arkel afspraken kunnen maken om voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel fitness aan te bieden. De fitness vind plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut en in een prikkelarme ruimte. Voor meer informatie zie bijgevoegde flyer.

Flyer Omroep Max

Omroep Max zoekt mensen met niet aangeboren hersenletsel voor een nieuw tv programma. Zie de flyer voor meer informatie.