Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Hersenkronkels’; Wat is het verhaal?

Hersenkronkels’; Wat is het verhaal? Dinsdagavond 14 september

Tijdens de eerste opdracht werden er twee personen op het speelvlak gezet, zonder dat je iets van ze wist werd er gevraagd, wat is het verhaal? Na een aarzelend begin kwamen de ideeën los. Toch nog best lastig om zonder context dit aan te moeten geven.

14 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 14 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (7 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).

Vacature regio Noord-Brabant: Ledenadministrateur

Kom jij als vrijwilliger ons team ondersteunen?

Hersenletsel.nl, regio Noord-Brabant heeft een vacature voor een ledenadministrateur. Dit is een ondersteunende functie voor het regiobestuur.

Wat houdt deze functie in:

ANBI informatie Stichting Vrienden van HL.nl regio Groningen-Drenthe

Onze regio Noord (vroege Groningen-Drenthe) heeft een Stichting die hen helpt bij activiteiten. Het gaat om de "Stichting Vrienden van de vereniging Hersenletsel.nl, regio Groningen-Drenthe".
Het RSIN nummer van deze stichting is: 8518.15.005. Deze stichting is een zogeheten ANBI. U kunt alle informatie over deze ANBI terugvinden in bijgevoegde stukken.

Lezing prof dr Marion Smits over beeldvorming tijdens landelijke bijeenkomst hersentumor contactgroep 11 september j.l.

Zaterdag 11 september hadden we tijdens onze landelijke bijeenkomst, Prof. Dr. Marion Smits te gast. Zij vertelde over de huidige gang van zaken en toekomstige ontwikkelingen m.b.t. het gebruik van beeldvorming bij diagnose en behandeling van hersentumoren. Er volgt nog een verslagje, maar Marion heeft haar presentatie al beschikbaar gesteld voor publicatie op onze website.

Het Breinmuseum! Een 3D audiotour door de hersenen

Leer in het Brein Museum in een vogelvlucht alles over ons wonderlijke orgaan dat bestaat uit 86 miljard zenuwcellen. Het brein! Radio-DJ Frank van der Lende neemt je mee op een 3D-audiotour door je hersenen. Het is het eerste museum tussen je oren. De tour begint in de grote hersenen en eindigt bij de hersenstam. Voor de allerbeste beleving luister je de tour via een koptelefoon of oortjes. Maar let op: deze tour is niet geschikt voor mensen die last hebben van overprikkeling.

Reiskostenvergoeding voor mantelzorgers

Veel mantelzorgers hebben te maken met reiskosten. Soms betaalt de gemeente een deel van de kosten. Ook kun je de kosten soms aftrekken bij je belastingaangifte. Ook kun je je naaste vragen of hij je reiskosten wil betalen.

6 tips waarmee je op je reiskosten kunt besparen.

1. Parkeervergunning

Zorg je voor iemand die woont in een gebied waar je betaalt moet parkeren? Dan krijgt je misschien een parkeervergunning. Informeer bij de gemeente van je zorgvrager

2. Ov-begeleiderskaart

Een luisterend oor

Hersenletsel opgelopen en weer thuis na ziekenhuis en revalidatie.

Tja, en dan staat je leven letterlijk en figuurlijk op z’n kop.

En hoe nu verder? Met praktische zaken, hoe om te gaan met je veranderde leven en de mensen om je heen.

Behoefte aan een gesprek of vragen, je verhaal vertellen of je hart luchten?

Bel Josje Gorgels, ervaringsdeskundige en ambulant begeleider Hersenletsel.nl regio Gelderland.

Telefoonnummer: 06 18 13 36 41

SEPTEMBER NIEUWSBRIEF Noord-Holland

Onze Nieuwsbrief is uit !

Wens u veel leesplezier &

wie weet spreken wij elkaar in september.

 

Binnengekomen bericht:

Niet in deze September Nieuwsbrief maar WEL actueel in onze agenda Noord-Holland

Onze gespreksmiddag onder leiding van  Saar-Ine van Fulpen start weer op zaterdag 2 oktober 2021

Locatie: Revalidatie-verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam 

 

Blog: Ik mag naar Het Klooster....!

 

In mijn agenda staat met dikke strepen eronder “Theater Hersenkronkels”, dinsdag 7 september om 19.00u in wijkgebouw Het Klooster Rotterdam.

Na bijna 1,5 jaar corona stilte mogen we weer gaan repeteren. Na een drukke auto rit midden in de spits in Rotterdam zet ik samen met Paul Raterman, theatermaker en organisator van Hersenkronkels, de zaal klaar. Wat stoelen, een tafel en een fles water. Met dit decor gaan we straks aan de slag.