Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

presentatie Karin Gehring landelijke bijeenkomst 5 september

Dit is de presentatie van Karin Gehring die zij op 5 september heeft gegeven.

Familiedag oktober 2020

Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert in samenwerking met Het Praatatelier en het Hersenletsel- Afasiecentrum Rotterdam e.o. een familiedag voor mensen met hersenletsel.

Hersenletsel krijg je niet alleen. De familiedag is een mooie gelegenheid om samen iets te ondernemen tijdens een ontspannend en interessant programma. Zaterdag 31 oktober van 09.45 tot 14.00 uur in Capelle a/d IJssel

N.A.H. Lotgenoten Café Hilversum

De NAH-ontmoetingsgroep Hilversum komt voortaan elke 3e donderdag bijeen in het Wijkcentrum St.Joseph, Minckelersstraat 71 1223LD.

Start op 15 oktober. Verder blijft alles hetzelfde. Neem je het op in de agenda? 

Contactpersoon is Erwin Hoogeveen, erwinhoogeveen@gmail.com

Meer info: Extra_Hilversum.pdf 

 

IBTA magazine augustus 2020

https://mailchi.mp/theibta/rculorsyeg-2299257?e=81f54022e6

Dit is het IBTA magazine van augustus met interessante bijdragen over ontwikkelingen m.b.t onderzoek en behandeling van hersentumoren.

Café Brein Boxmeer start het nieuwe seizoen met een digitale bijeenkomst

 

De afgelopen periode is er veel gebeurd, sinds februari 2020 wordt Nederland geconfronteerd met het coronavirus. Een nieuwe ziekte die bij de een mild en bij de ander heftig verloopt.

De corona crisis heeft een grote impact op de zorg en onze maatschappij. De werkgroep Cafe Brein Boxmeer heeft besloten om de afgelopen periode de bijeenkomsten van cafe Brein niet voort te zetten.

Cursus Grip op NAH in Breda

Op 6 oktober start in Breda de cursus Grip op Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze cursus wordt georganiseerd door Stichting Hersenletsel.nl Noord-Brabant.

De cursus is speciaal bestemd voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel die klaar zijn voor een volgende stap in hun leven met NAH. De deelnemer krijgt in 7 dagdelen nieuwe inzichten en gereedschap om met meer grip en zelfvertrouwen zijn eigen weg met hersenletsel te vervolgen. Ook leert de deelnemer in deze cursus effectief het eigen verhaal te presenteren.

Ernstig hersenletsel: iedereen verdient een kans op herstel!

De zichtbare en onzichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben een enorme impact op het zelfstandig functioneren en maatschappelijk participeren. Het brein heeft gelukkig een aanzienlijk herstelvermogen wat het beste wordt aangesproken in een omgeving die past bij de fase en problematiek. Iedere patiënt met NAH is gebaat bij revalidatie op maat.

Start training voor NAH-ambassadeurs op 18 september in Goes

Hersenletsel.nl start in Zeeland op vrijdag 18 september in Goes met de training voor NAH-Ambassadeur. Er is nog plaats, maar wees er snel bij, want VOL = VOL! Een NAH-ambassadeur is iemand, die op basis van zijn/haar ervaring met hersenletsel voorlichting geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten. Niet iedereen wil zijn/haar verhaal vertellen, maar wel iets doen om meer aandacht en begrip te krijgen voor de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en NAH in het bijzonder.

Start training NAH-ambassadeur in Breda en Eindhoven

Hersenletsel.nl start in Noord-Brabant in Eindhoven en in Breda met de training voor NAH-Ambassadeur. Een NAH-ambassadeur is iemand, die op basis van zijn/haar ervaring met hersenletsel voorlichting geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten. Niet iedereen wil zijn/haar verhaal vertellen, maar wel iets doen om meer aandacht en begrip te krijgen voor de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en NAH in het bijzonder.