Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Lichtpuntje tijdens de Lockdown!

Sinds 15 december 2020 zit Nederland in de strengste lockdown tot nu toe. De dreiging van de mogelijke gevolgen van de Britse variant van het coronavirus, dat veel besmettelijker is, hangt als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. De vraag is, hoe snel we het virus onder controle hebben en hoe lang het gaat duren voor we ons 'gewone leven' weer enigszins kunnen oppakken. Deze maatregelen hebben grote invloed op ons allemaal. Dat geldt zeker ook voor mensen met hersenletsel (en hun naasten).

Deelname aan de klankbordgroep voor LTH in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond

AMBASSADEUR REGIO NOORD-BRABANT GAAT DEELNEMEN AAN DE KLANKBORDGROEP VOOR LTH IN HET ELKERLIEK ZIEKENHUIS IN HELMOND

Regio Noord-Brabant is in november 2010 benaderd door Elke Dekkers, ergotherapeut en cognitieve revalidatie therapeut op de revalidatieafdeling bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Gezocht leden die digitale ondersteuning willen / nodig hebben!

Hersenletsel.nl Zuid Holland heeft een aantal Ipads geschonken gekregen, bestemd voor leden die zelf geen digitale middelen tot hun beschikking hebben om ze op deze manier te blijven betrekken bij onze patiëntenvereniging.

Heb jij NAH maar geen computer, laptop of tablet tot je beschikking, of ben je niet instaat deze te bedienen of weet je niet hoe Zoom werkt? 

Gezocht ambassadeurs die thuis zijn in Apple!

Project Digitaal ontmoeten

 

Hersenletsel.nl Zuid-Holland heeft een aantal Ipads gedoneerd gekregen. Deze Ipads willen we in bruikleen geven aan leden die geen middelen hebben of ervaring hebben met elkaar digitaal ontmoeten.

We zorgen ervoor dat de Ipads voorzien zijn van de juiste apps , zodat leden deze makkelijk kunnen gebruiken.

Om deze Ipads gebruiksklaar te maken zoeken wij dus ambassadeurs die dit kunnen en het leuk vinden om dit te doen.

Patiëntenorganisaties roepen overheid en artsen op: zet vitamine C therapie snel in bij COVID-19 en voorkom veel schade!

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en Patiëntenplatform Sepsis en daarna roepen overheid en artsen op tot versnelde toepassing van vitamine C therapie ter voorkoming van (orgaan)schade bij COVID-19 patiënten. Vandaag doen zij, met het oog op de steeds groter wordende impact van COVID-19 op mensenlevens en onze gezondheidszorg, deze dringende oproep opnieuw.

Prachtige bijdrage van Dr. C.J. Vaillantfonds

Een bizar jaar voor ons allemaal, zo mogen we 2020 toch wel omschrijven.
Covid 19 beïnvloed en regeert sinds maart ons leven. Ziekte/overlijden, overbelaste zorg, een intelligente lockdown en het niet doorgaan van evenementen.
Zo ook onze Hersenletsel on Tour. Wat een mooie jubileumeditie had moeten worden door de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland, eindigde in een annulering.

Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2021

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging zoals Hersenletsel.nl. Vergoeding van het lidmaatschap komt nooit uit de basisverzekering, daar is altijd een aanvullend pakket voor nodig. Niet elke zorgverzekeraar vergoedt het lidmaatschap.

Hersenletsel.nl regio Noord-Brabant wenst u fijne feestdagen!

Het bestuur, de regio-ondersteuner en de trainers van Grip op NAH en de ambassadeurstraining in Noord-Brabant wensen u fijne feestdagen

Het afgelopen jaar was geen gemakkelijk jaar. En nog steeds hebben we te maken met het coronavirus en de gevolgen daarvan. Wij wensen u de kracht om vol te houden en zolang als nodig om te kunnen gaan met de beperkingen die deze pandemie met zich mee brengt. Blijf gezond en heb aandacht voor elkaar.

Wij wens u fijne kerstdagen en een gezond en liefdevol nieuw jaar.

Door de ogen van een Grip op NAH-cursist

In 2005 werd Stefan Pek slachtoffer van zinloos geweld. Na 9 jaar is hersenletsel geconstateerd. Stefan volgt de cursus Grip op NAH in Breda: ‘Ik wil ontdekken wat ik allemaal nog wel kan en ik wil graag een voorbeeld zijn voor anderen met NAH.’

Mijn NAH is ontstaan nadat ik door zinloos geweld een hersenkneuzing heb opgelopen. Dit is gebeurd op mijn 19e en is inmiddels 15 jaar geleden. Mijn hersenletsel is pas na 9 jaar geconstateerd.