Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 16 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (9 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).

Pieterpad wandelen, fietsen of steppen voor het goede doel!

LET OP! NIEUWE DATUM!

Op zondag 12 september 2021 hopen zoveel mogelijk wandelaars, fietsers en steppers een deel van het Pieterpad of Fietserpad af te leggen voor het goede doel. Met deze sportieve actie zamelen de deelnemers, alleen of in een team, geld in voor twee goede doelen: Stichting STOPhersentumoren en Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. 

Monique Lindhout 25 jaar directeur!

Op zondag 1 augustus is Monique Lindhout op de kop af 25 jaar onze directeur! Onze vereniging heeft ontzettend veel te danken aan Monique. Bij dit bijzondere jubileum willen wij haar dan ook bedanken voor haar onvermoeide inzet en haar van harte feliciteren met alle prachtige resultaten die zij heeft geboekt voor de vereniging en voor onze leden!

Ter gelegenheid van haar 25 jarig dienstjubileum verscheen een interview met haar in ons ledenblad Hersenletsel Magazine. Dat artikel treft u aan als extra document bij dit bericht. 

Proefpersonen met afasie gezocht: online onderzoek naar tweetaligheid

Achtergrond

Veel mensen in Nederland spreken meer dan één taal. Als mensen twee talen spreken, heet dat tweetaligheid. Sommigen zijn opgegroeid met twee talen, anderen hebben op latere leeftijd een tweede taal geleerd. Ook zijn er veel mensen die voor hun opleiding of werk andere talen hebben gesproken.

Doel van het onderzoek

Gezocht: HELDEN!

Kom ook in beweging voor Hersenletsel.nl. Wandel, fiets, rol, step of beweeg nog anders en help daarmee jezelf en de patiëntenvereniging! Aanmelden kan nog steeds!

De eerste editie van de Onbeperkte Elfstedentocht in 2020 is een groot succes geweest. Hoewel het Corona Virus nog altijd aanwezig is in onze samenleving, gaat de organisatie ervan uit dat van 15 - 19 september 2021 de Onbeperkte Elfstedentocht doorgang gaat vinden.

GEZOCHT: Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en naasten van mensen met NAH

We zijn weer op zoek naar ervaringsdeskundigen voor een project van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) waaraan we als vereniging meewerken. Wie wil meedoen? Aanmelden kan direct bij de onderzoekers (zie de gegevens onderaan dit (lange!) bericht).

GEZOCHT: Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en naasten van mensen met NAH

Help Anne en Mathijs bij het maken van hun profielwerkstuk!

Anne en Mathijs zitten in hun examenjaar op de Lage Waard in Papendrecht, een school voor HAVO en VWO. Ze zijn allebei geïnteresseerd in medische onderwerpen, maar wel allebei vanuit een hele andere invalshoek. Anne’s interesse komt deels vanuit haar eigen aandoening (hypermobiele EDS) en die interesse is steeds verder gegroeid naar alles wat medisch heet, en dan specifiek de medische technologie. Mathijs heeft altijd arts willen worden, wat uiteraard voor een hele andere invalshoek zorgt. 

Ministerie vraagt Hersenletsel.nl mee te denken over medische keuring t.b.v. rijbewijs!

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benaderde onze vereniging omdat zij juist ook vanuit onze achterban, mensen met niet-aangeboren hersenletsel, advies willen hebben over de opzet van de huidige medische keuring. Zij horen heel graag de ervaringen met de huidige opzet van de keuringen èn adviezen over hoe dat beter zou kunnen.  

GEZOCHT: mensen die willen meewerken aan wetenschappelijk onderzoek naar hersenstimulatie

Over het onderzoek

In dit onderzoek, dat officieel tDCS-CCAS: hersenstimulatie bij een ataxie of infarct in de kleine hersenen heet, willen de onderzoekers van het RadboudUMC achterhalen of hersenstimulatie kan helpen tegen cognitieve klachten bij patiënten met een aandoening van de kleine hersenen.

Als een koningin op de duofiets!

“Mensen langs de weg en op de terrasjes in Horst applaudisseerden. Voorbijgangers vroegen om te stoppen zodat ze een foto konden maken van de jarige”.