Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Inspirerende lezing tijdens Masterclass NAH: voeding bij hersenletsel!

In het tweede gedeelte van de Masterclass van vrijdag 26 november werd een presentatie gegeven over de invloed van voeding op het brein door Sonja Mihaljevic. Sonja woont in Nijmegen, is orthomoleculair therapeut, braincoach en oprichter van “Orthobrainhealth” (www.orthobrainhealth.nl).

Voeding is enorm belangrijk voor de hersenen. 

Boekje Hoofdbrekens van de Gemiva-SVG Groep: over leven met NAH

Je hebt niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wat betekent dat voor jou? Margriet van der Meij, begeleider van onder andere mensen met NAH bij de Gemiva-SVG Groep, stelde de vraag aan mensen met NAH en tekende de verhalen op. Wekelijks verschenen de verhalen, de tekeningen in de (lokale) media. Het bleek een succes. Zodanig dat er een boekje met verhalen van mensen met NAH is gedrukt: Hoofdbrekens. 

Nu verkrijgbaar: Het NAH Masterplan deel 2: De stille kracht.

Ben jij mantelzorger voor een dierbare met hersenletsel? Dan is dit boekje voor jou! 

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met mantelzorg: je zorgt voor een naaste, soms 24 uur per dag. Vaak zie je aankomen dat je voor een ander moet gaan zorgen, maar mantelzorger voor iemand met hersenletsel ben je meestal ineens.
Mantelzorg is topsport, waar je ongetraind aan begint. Je hebt deze rol niet bewust gekozen en soms komt deze rol in een levensfase waarin je je nog helemaal niet hebt beziggehouden met zorgen voor een ander.

Onderzoek naar werking veelbesproken Cognitive FX-behandeling nu echt van start!

Gezocht voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek: mensen met langdurige klachten na een hersenschudding die een behandeling bij Cognitive FX hebben gepland*

Achtergrond

Griepprik beschikbaar voor extra groepen

De griepprik wordt jaarlijks gratis aangeboden aan mensen van 60 jaar en ouder en aan medische risicogroepen. Dat zijn groepen mensen die om medische redenen extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. De Gezondheidsraad adviseerde op 20 september 2021 de doelgroep voor de griepprik uit te breiden met enkele specifieke groepen die ook baat hebben bij een griepprik, zoals mensen met een hersenbloeding/infarct. 

Zelf melden

Gezocht: geïnspireerde schrijvers voor een bijdrage in Hersenletsel Magazine (HM)

Het is nog lang geen Kerstmis, maar de redactie van Hersenletsel Magazine is al druk bezig met het maken van het vierde en laatste nummer van 2021, dat kort voor Kerst bij de leden in de bus valt.

Feedback op nieuw te ontwikkelen brochure gevraagd!

Hersenletsel en re-integreren naar werk is een behoorlijke uitdaging die goede informatievoorziening en begeleiding vraagt. Dat schiet in de praktijk vaak tekort. Daarom werken we aan een brochure om mensen met hersenletsel vroegtijdig te informeren over de bijzonderheden die met re-integratie bij hersenletsel aan de orde kunnen zijn.

De conceptbrochure (zie het extra document bij dit bericht) is gereed om te toetsen onder de doelgroep, naasten en professionals.

Oefengids CVA/beroerte krijgt een opfrisbeurt!

Mogelijk kent u de oefengids CVA/ beroerte omdat u zelf of een naaste er gebruik van heeft gemaakt tijdens de revalidatieperiode. Ook als dat niet het geval is, willen we uw mening vragen. 

De eerste versie is ontwikkeld in 2010. Sindsdien zijn er enkele updates gedaan. Inmiddels is de huidige versie uit 2015 ook alweer toe aan een opfrisbeurt

16 Toppers gaan voor de vereniging heel Friesland door tijdens Onbeperkte Elfstedentocht

Met de fiets, rolstoel, scootmobiel, wandelend of op welke manier dan ook in vijf dagen heel Friesland door. Dat gebeurt vanaf vandaag tot en met zondag a.s. tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht. Aan de alternatieve tocht der tochten voor iedereen met een chronische aandoening of beperking doen ook 16 vrijwilligers en ambassadeurs van onze patiëntenvereniging mee. Zij laten zich sponsoren voor de vereniging in brede zin (9 deelnemers), voor de Hersentumoren Contactgroep (1 deelnemer) en voor de werkgroep Hersenletsel on Tour (6 deelnemers).