Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Webinar | Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk?

Afgelopen 23 mei organiseerde Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl speciaal voor de zorgprofessional het webinar 'Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk'. Heb je hem gemist? Lees dan snel verder hoe je hem terug kunt kijken.

Wilma | Het lichaam wordt overgenomen

Ten gevolge van een hersenontsteking kreeg Wilma Siccama (54, Nijmegen) epilepsie. In Hersenletsel Magazine deelde zij haar verhaal en dit lees je nu ook hier op onze website.

5 Prikkelarme dagjes uit in Nederland

Als je hersenletsel hebt is een dagje uit soms een behoorlijke uitdaging. Te veel prikkels, slechte voorzieningen en noem het maar op. Daarom lees je in dit artikel vijf prikkelarme uitstapjes voor een leuke en zorgeloze dag!

De mantelzorgmakelaar

In 2017 werd Betty Lefrandt plotsklaps mantelzorger van haar man Dale. Vier jaar later rondde zij met succes de opleiding tot ‘mantelzorgmakelaar’ af. Zij vertelt er meer over in de zomer editie van Hersenletsel Magazine.

Gedichten World Brain Day

Een verzameling van alle gedichten die deze week op onze Social Media worden gedeeld rondom World Brain Day.

Podcast | 'Hersenletsel' over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

Kennisnetwerk CVA Nederland lanceerde begin 2022 de 5-delige podcast 'Hersenletsel', over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Thema's die in de podcast voorbij komen zijn onder andere visuele stoornissen, gedragsveranderingen, cognitie, vermoeidheid en emotie. 

De podcast serie is speciaal gemaakt voor artsen en verpleegkundigen.
Maar uiteraard ook interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp of een link heeft met mensen met hersenletsel. 

 

Nieuwe richtlijn Idiopathische Intracraniële Hypertensie (IIH)

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie met een team van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen samengewerkt aan het tot stand komen van de nieuwe richtlijn Idiopathische Intracraniële Hypertensie (IIH). 

Idiopathische Intracraniële Hypertensie

Stamps | Gratis app voor communicatie met dierbaren als je hersenletsel hebt

Er is sinds kort een nieuwe app, Stamps, waar je op eenvoudige wijze jouw persoonlijke verhaal kunt opschrijven, van foto’s kunt voorzien en kunt delen met betrokkenen. Via mail of WhatsApp nodig je belangstellenden uit om jouw verhaal in de app te volgen. Stamps biedt een veilige omgeving waar geen reclame of nieuwsberichten tussendoor komen. Volgers van patiënten kunnen in de app een berichtje, kaartje of bloemetje sturen.

Gezocht: HELDEN! Kom (letterlijk) in beweging en help Hersenletsel.nl!

Van 14 t/m 18 september 2022 organiseert Stichting Leef de derde editie van de Onbeperkte Elfstedentocht. Doe jij mee voor Hersenletsel.nl?

PostCovid NL: de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona 

PostCovid NL. Dat is vanaf 1 juni 2022 de nieuwe naam van de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. Daarmee wordt de ondersteuning voor mensen met Long Covid (ook wel Post Covid) onder gebracht in een organisatie met een eigen naam en gezicht, als merk en onderdeel van Longfonds.