Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Webinar | Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk?

Aanstaande 23 mei organiseert Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl speciaal voor de zorgprofessional het webinar 'Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk'.

Zorgverzekeraars willen multidisciplinaire revalidatie voor mensen met langdurige klachten na een hersenschudding niet langer vergoeden!

Sinds een aantal jaren liggen meerdere diagnoses onder vuur bij de zorgverzekeraar. Chronische pijn is er één van, maar ook hersenschudding valt daaronder. Een hersenschudding gaat meestal zonder complicaties over en het herstel duurt meestal niet langer dan een paar dagen of weken. Een meerderheid herstelt goed, maar één op de drie patiënten lukt het een half jaar later nog niet om weer te werken of studeren zoals voorheen. Zij hebben hoofdpijn, concentratieproblemen en zijn constant moe.

Nieuw project 'Familiekracht' gaat van start!

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en HandicapNL ondertekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe project 'Familiekracht'. 

Input gevraagd voor onderzoek naar robotica en technologie in de langdurende zorg

Academy Het Dorp is bezig met een project over robotica en andere technologie in de langdurende zorg. Het doel is om in co-creatie met cliënten, naasten en zorgprofessionals kennis te verzamelen, te bundelen en te verspreiden over hulpvragen/zorgoproepen en de inzet van technologie en hulpmiddelen in de praktijk. Ze hebben hiervoor o.a. interviews afgenomen bij cliënten, naasten en zorgmedewerkers.

De minister lijkt ons in de steek te laten....

Komende donderdag vindt in de Tweede Kamer het debat over patiëntenorganisaties en het subsidiekader van 2023 plaats. De boodschap is: er komen geen middelen bij.
Maar zonder deze middelen kunnen wij er NIET meer zijn. En dat terwijl wij al meer dan 40 jaar zorgen voor objectieve informatie, voor lotgenotencontact, voor belangenbehartiging, voor zingeving, voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg èn de kwaliteit van leven voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten!

Week van de zeldzame kankers 2022: het verhaal van Miranda

In 2018 verandert het leven van Miranda (één van de vrijwilligers van onze Hersentumor Contactgroep) ingrijpend door een hersentumor: van NAH verpleegkundige wordt zij ineens NAH patient! En zij is de enige niet! In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1400 mensen de diagnose hersentumor. In de meeste gevallen is deze kwaadaardig. Minder vaak blijkt het om een goedaardige tumor te gaan. Hersentumoren behoren tot de zeldzame kankers.

Week van de zeldzame kankers: 7 -13 maart 2022

GEZOCHT: NAH-ambassadeurs voor de regio Noord-Holland!

Heb jij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of ben je naaste van iemand met NAH en wil je graag vanuit jouw eigen ervaring meehelpen om meer bekendheid en begrip voor NAH te creëren? 

Dan is de ambassadeurstraining van Hersenletsel.nl wellicht iets voor jou!

Jouw mening telt (en jouw hulp is nodig)!

Op DigitaleZorgGids.nl, een website van Patiëntenfederatie Nederland, is alles over digitale zorg te vinden. Op de site is ook te lezen welke digitale zorg jou of je naaste kan helpen in het omgaan met niet-aangeboren hersenletsel. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om apps, websites en/of digitale apparaten die jij hiervoor kan gebruiken.

Bob Zwakhals: van hersenletsel naar marathon!

Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel: een marathon!

Van hersenletsel naar marathon... Wat een motivatie en doorzettingsvermogen heb je dan! Bob Zwakhals heeft bloed, zweet en tranen doorstaan om zover te komen. Op 10 april 2022 loopt hij voor Hersenletsel.nl de kwart marathon. Lees hieronder zijn verhaal en hoe u hem en onze patiëntenvereniging kunt steunen!

Het verhaal van Bob

Brain Awareness Week: aandacht voor een BREINvriendelijke samenleving

Van 14-22 maart is het weer de Brain Awareness Week. In de jaarlijkse Brain Awareness Week wordt internationaal aandacht gegeven aan de hersenen. Hoe werken zij? Hoe worden ze ziek? Wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij? Wat betekent het om te moeten leven met een brein dat niet meer werkt zoals vroeger?