Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

Hersenletsel heb je samen - Partnergroep

Hersenletsel heb je samen - Partnergroep is een initiatief van SGL. 

Een groep voor de partners van mensen met hersenletsel die graag ervaringen willen delen, op zoek zijn naar herkenning en voorlichting. En dat in een informele sfeer met elk kwartaal een bijeenkomst. Deelname is gratis en vrijblijvend. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 8 oktober van 19:00 tot 21:00 uur in het Activiteitencentrum Kerkrade (Caspar Sprokelstraat 4).

Meer informatie en aanmelden:

Katja Jeurissen (kjeurissen@sgl-zorg.nl)

Flyer Omroep Max

Omroep Max zoekt mensen met niet aangeboren hersenletsel voor een nieuw tv programma. Zie de flyer voor meer informatie. 

Stroomdiagram 'Denk aan Hersenletsel'

Op dinsdag 21 mei vond de officiele lancering plaats van de innovatieve tool "Denk aan Hersenletsel" voor huisartsen en POH's. Expertisecentrum Hersenletsel Limburg, Maastricht University en SGL hebben met steun van de hersenstichting een zeer praktisch stroomdiagram voor de huisartsenpraktijk ontwikkeld om de gevolgen van hersenletsel beter/sneller te herkennen. Nog te vaak komen patienten met vage klachten bij de huisarts en wordt er geen link gelegd met hersenletsel. Terwijl herkenning het leven van een patient zeer ingrijpend kan veranderen. 

Keuzewijzers Hersenletsel

Veel mensen met hersenletsel geven aan dat het een flinke zoektocht is om de juiste hulp te vinden en te krijgen. Om deze zoektocht te ondersteunen, zijn er keuzewijzers gemaakt voor volwassenen met hersenletsel in de regio Maastricht-Heuvelland en ouders va

n kinderen met hersenletsel in de provincie Limburg. De keuzewijzers zijn opgesteld vanuit de vragen die mensen zelf hebben in hun zoektocht en niet vanuit het aanbod. Lees in onderstaande link er meer over. Daar kunt u de keuzewijzers ook gratis downloaden:

Gratis aan de slag met film, theater, magazine of technologie?

Ben jij tussen de 14 en 30 jaar? Ben je op zoek naar een studie of werk en heb je een duwtje in de rug nodig? Lijkt het je leuk om meer kennis en ervaring op te doen met film, theater, het maken van een magazine of nieuwe technologie? En wil je je oprecht verdiepen in het leven van mensen met een beperking? Woon je in Noord-Limburg, Noord-Brabant of Gelderland of ben je enthousiast genoeg om op onze kosten iets verder te reizen? Meld je dan aan voor een unieke ervaring.

Nieuwe voorzitter regio Limburg

Sinds februari 2019 heeft Carine Crijns de "voorzittershamer" na 25 jaar trouwe dienst overgeheven. Ook de penningmeester, Arie Verbruggen, neemt afscheid. Wij bedanken Carine en Arie voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren. 

Lees hier een interview van Burgerkracht met Priscilla Janssen, nieuwe voorzitter van hersenletsel.nl regio Limburg. https://www.mailmens.nl/templates/burgerkracht2018-page.jsp?id=21901649&oid=21900409

Walk4Brains

Walk4Brains Reuver zondag 30 juni

Start tussen 10:00-12:00 uur

Vertrek en eindpunt Markt Reuver

Pauzepunt op beide routes (6 of 12 kilometer) met gezonde traktatie

Deelname 12,50 per persoon. Inclusief koffie en thee met vlaai na afloop. Kinderen zijn gratis. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Stop Hersentumoren voor onderzoek in het MUMC

Aanmelden kan via een mail walk4brainsreuver@gmail.com

Na aanmelding ontvangt u een betaalverzoek

Inschrijven kan tot 26 juni 2019

 

Innovatieve tool voor huisartsen om hersenletsel en gevolgen te herkennen.

Expertisecentrum Hersenletsel Limburg en SGL hebben met de steun van de Hersenstichting een practisch stoomdiagram voor de huisartspraktijk ontwikkeld om de gevolgen van hersenletsel beter/sneller te herkennen. Op dinsdag 21 mei bent u van harte welkom in het AC Sittard (Wielewaalstraat 1, Sittard) van 16:30 tot 17:30 waar het diagram wordt gepresenteerd. Aanmelden kan via mtimmermans@sgl-zorg.nl