Hersenletsel nieuws september

Hersenletsel nieuws september
5 oktober, 2023
Landelijk

We leven alweer een paar weken in het herfstseizoen. De dagen worden korter en de regen laat zich meer zien. Paddenstoelen schieten uit de grond en de blaadjes aan de bomen beginnen bruin te kleuren. De natuur zit niet stil en onze patiëntenvereniging ook niet. Daarom ook deze keer weer een nieuw maandoverzicht vol nieuws uit september.

Landelijk nieuws

Familiekracht: een project met toekomst

Project ‘Familiekracht’ werd vorig jaar opgezet door patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en financierder HandicapNL. We zijn er trots op dat we met jullie kunnen delen dat de pilotfase een enorm succes is gebleken. Lees alles over dit project en meld je aan voor de volgende ronde!

Niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen

Hoe vaak komt niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen voor en wat merk je aan kinderen met NAH? Dit is een greep uit de vragen die werden beantwoord in het informatieve artikel over kinderen die te maken hebben met niet-aangeboren hersenletsel.

Regionaal nieuws

Regionaal nieuws – Hersentumor contactgroep:

Presentatie van bijeenkomst hersentumor contactgroep

Op 9 september werd er een presentatie gegeven door Vera Belgers en Marieke Blom. Zij vertelden over het onderzoek dat ze doen naar of CBD klachten van spanning, bezorgdheid en piekeren kan verbeteren bij mensen met een hersentumor. Deze presentatie is terug te kijken op onze Facebookpagina.

Verslag presentatie over de interventies

Alle interventies die zijn besproken tijdens de presentatie van Vera en Marieke zijn ook rustig terug te lezen. In dit artikel lees je over welke interventies de kwaliteit van het leven verbeteren voor mensen met een hersentumor en hun naasten.

Hulp bij gesprekken met behandelaars wanneer er sprake is van een hersentumor

We hebben een handreiking geschreven die lotgenoten kunnen gebruiken bij gesprekken met behandelaars. Je komt namelijk voor een hoop keuzes te staan als je de diagnose hersentumor krijgt. Ontdek onze tips vooraf, tijdens en na het gesprek en bereid je goed voor op jouw contactmomenten met je behandelaar.

Regionaal nieuws – Noord-Holland

Jong en online contact

Voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar oud wordt er op vrijdag 27 oktober een online bijeenkomst georganiseerd. Meld je hiervoor aan en leer mensen uit je provincie kennen.

Ontmoetingsmiddag in Amsterdam-Duivendrecht op 11 november

Zaterdag 11 november zijn onze leden welkom op onze ontmoetingsmiddag in het Lotgenoten-eetcafé in Duivendrecht. We nemen tijdens deze middag afscheid van Saar-Ine van Fulpen die meer dan 25 jaar actief was als gespreksleider van onze patiëntenvereniging. Ontmoet elkaar onder het genot van een warm drankje en een gezellig gesprek!

Regionaal nieuws – Groningen en Drenthe

Op bezoek bij de CVA-nazorgverpleegkundigen in Drenthe

Twee bestuursleden van Regio Noord zijn onlangs in Drenthe op bezoek geweest bij de CVA-verpleegkundigen. Er werden informatie en plannen met elkaar uitgewisseld. Deze CVA-verpleegkundigen staan ook altijd open om jou advies te geven als je een CVA hebt gehad.

Blogposts

Peter | Hersenknetter deel 5: Tijd voor een dansje

Tijd voor de vijfde blogpost van boomlange dierenarts Peter Bracht. Dit is een blogpost die werd geschreven op 17 juli 2021, de dag van Peters verjaardag. Tijd voor een dansje tijdens deze feestelijke gebeurtenis!

Belinda | Op avontuur naar de bioscoop

In september ging Belinda samen met haar partner naar de bioscoop. Dit was een hoop gedoe, gezien ze nog last had van haar been. Gelukkig liet Belinda zich hierdoor niet tegenhouden. Wel liep ze tegen iets onwijs vervelends aan in de bioscoop. Wat dat was? Daarover verteld Belinda uitgebreid in haar nieuwste blogpost.

Peter | Hersenknetter deel 6: Koffiedrinken met een dakloze

In deel 6 van Hersenknetter deelt dierenarts Peter over koffiedrinken met een dakloze. Deze gebeurtenis vond plaats in coronatijd. Handen schudden mocht op dat moment natuurlijk niet, maar zowel Peter als de dakloze vergaten dat allebei. Kan gebeuren!

Heleen | Verlangen

In haar blogposts deelt Heleen de zoektocht naar haar nieuwe zelf. Haar ‘ik’ met niet-aangeboren hersenletsel waar ze jaren tegen vocht. Dit keer vertelt Heleen over rouw. Rouwen om haar oude ik van voor het NAH, waar ze af en toe flink naar verlangt.

Monique | Een gedicht: Rugzak

September was de maand waarin blogger Monique geen blogpost met ons deelde. Wel deelde ze een mooi gedicht dat zij heeft geschreven voor de lezers van Hersenletsel.nl.

KioNAH | Mijn woorden hebben een thuis gekregen

Vaste blogger Kiona schreef in september voor het laatst voor ons platform. Na vele blogposts te hebben geschreven, hebben Kiona’s woorden nu een mooi thuis gekregen op Hersenletsel.nl. Kiona vindt het een mooi moment om te stoppen met bloggen en maakt graag plaats voor nieuwe enthousiaste bloggers.

Peter | Hersenknetter deel 7: Het briefje van zijn grote liefde

Peter Brachts levenslust overwint alles. Ook zijn herseninfarct. Hij slaat wel regelmatig door in zijn doel om zo veel mogelijk te bewegen en fit te blijven. Toch begrijpt zijn grote liefde dat. In deze blogpost vertelt Peter over een briefje dat hij van haar krijgt.

Ervaringsverhalen

Iris | Post Commotioneel Syndroom

Iris vertelt over haar ervaring met het Post Commotioneel Syndroom en overprikkeling. Dit liep zij op na een val op haar hoofd. Sinds zij vanuit het niets in 2018 flauwviel, recht op haar hoofd, heeft zij nog dagelijks last van de gevolgen hiervan.