Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Activiteiten » Landelijk

Landelijk

Algemene Ledenvergaderingen

Ieder jaar wordt 2 keer een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. ALV’s zijn uitsluitend toegankelijk voor leden van de vereniging. De voorjaarsvergadering vindt meestal eind april plaats. In die vergadering worden het jaarverslag en de jaarrekening gepresenteerd en door de leden vastgesteld.In de najaarsvergadering in november worden de begroting en het werkplan voor het komende jaar gepresenteerd en vastgesteld.

Beide vergaderingen beginnen met het huishoudelijk gedeelte (ochtend),waarna de aanwezigen een lunch krijgen aangeboden. Het middagprogramma wordt gevuld door een wetenschapper, behandelaar of ervaringsdeskundige met een inhoudelijk programma.

In 2019 zullen de ALV’s plaatsvinden op Zaterdag 18 mei en op Vrijdag 22 november

Locatie: Dorpshuis De Twee Marken in Maarn

Jongerenweekends in Spier

Twee keer per jaar wordt een weekend voor jonggetroffenen georganiseerd in Hotel De Woudzoom in Spier (Drenthe). Het eerste weekend zal zijn van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei. Dat weekend is inmiddels volgeboekt!

De weekends zijn voor NAH-getroffenen en/of hun partners van 20-60 jaar. Om deel te kunnen nemen aan dit weekend moet je lid zijn van Hersenletsel.nl.

De kosten voor deelname bedragen € 175,- per persoon, dat is inclusief koffie/water/thee tijdens de trainingen, 2 hotelovernachtingen, 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner.

Het tweede weekend zal plaatsvinden in oktober. Wil je zeker zijn van een plaats daar? Geef je dan vast op bij Jennette1608@gmail.com

Lees hier een verslag van een jongerenweekend.

Zelfmanagementdagen

Deze dagen zijn bedoeld voor mensen met hersenletsel en hun partners. Onder begeleiding van een trainer kijken de getroffenen en hun partners samen naar hoe hun leven is veranderd na het hersenletsel en hoe ze daarmee een nieuwe en andere invulling aan hun toekomst kunnen geven. De weekends werden door de deelnemers zeer gewaardeerd: ‘wat een fijne dagen vol steun en herkenning – echt een warm bad’.

In maart en oktober 2019 zullen weer de zelfmanagement-dagen plaatsvinden.

Familiedag NAH

De Familiedag NAH is een informatieve dag voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en hun familie.
Voor meer informatie: 
Jennette Mooibroek, jennette1608@gmail.com, tel: 0591-635301, of 
Wiebe Kremer, w.kremer@home.nl, tel: 050-5415922 of 06-15061224

Landelijke Familiedag voor mensen met afasie en hun familie/vrienden

De landelijke familiedag voor mensen met afasie wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met het Afasiecentrum Rotterdam e.o. Op die dag is iedereen welkom: jonge EN oude(re) mensen met afasie, hun partners, kinderen, vrienden en vriendinnen. Dit zijn dagen die u niet wilt missen! De dag vindt plaats in oktober, nadere informatie over programma en datum volgt.

Masterclass NAH

Op veler verzoek zal Hersenletsel.nl in 2019 voor het eerst een landelijk congres van een halve dag (in verband met de beperkte belastbaarheid van de doelgroep) organiseren voormensen met NAH en hun naasten. De aanwezigen krijgen daar informatie van professionals en kunnen met hen en met elkaar in gesprek. We verwachten 250 deelnemers. Deelname aan de dag is GRATIS en het congres is uitsluitend toegankelijk voor leden.

Locatie: Fletcher Hotel Nieuwegein 

Buizerdlaan 10, 3435 SB Nieuwegein

Datum 26 oktober 2019

meer info

Europese Dag van de Beroerte

Elk jaar op de tweede dinsdag in mei wordt de Europese Dag van de Beroerte georganiseerd. Deze dag staat de komende jaren in het teken van ‘Life after stroke’ (leven met de gevolgen van een beroerte). De dag  trekt elk jaar weer veel bezoekers. De meeste activiteiten vinden plaats binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.

Ieder jaar organiseert de werkgroep Hersenletsel-on-tour een zesdaagse fietstour in een gedeelte van Nederland. De finish is altijd op de Europese Dag van de Beroerte. In 2019 fietst de werkgroep door Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland.

World Brain Day

Jaarlijks wordt op 22 juli, met name via social media, ruim aandacht besteed aan de Wereld Hersendag (World Brain Day). Via Facebook en Twitter roepen we onze volgers op om op 22 juli met ons mee te doen en middels een foto van zichzelf (of iemand anders) met #BrainLifeGoals hersenletsel wereldwijd onder de aandacht te brengen.