Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Actueel » Nieuws » Even voorstellen: Jeroen Oerlemans

Even voorstellen: Jeroen Oerlemans

Wij introduceren onze NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Jeroen Oerlemans (43 jaar), woonachtig in Dinteloord.

Jeroen heeft een relatie en wordt in augustus vader van een dochtertje.

In augustus 2004 was Jeroen 24 jaar. Hij was in de bloei van zijn leven, was ondernemend en wilde carrière maken. Tijdens een festival kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Wat er precies gebeurde weet hij niet. De plaatselijke EHBO-post gaven hem een paracetamol. De huisartsenpost thuis verzocht hem maandag naar zijn eigen huisarts te gaan. Na een nacht met veel pijn was hij de volgende ochtend duizelig en zag niet meer scherp. Licht en geluid kon hij niet verdragen. De huisarts verwees hem gelijk door naar de neuroloog. De reflextesten en de CT-scan waren goed. De diagnose: een hoofdtrauma.

Hij kreeg zware ontstekingsremmers, maar na de kuur bleek dat geen verschil uit te maken. Hij werd naar huis gestuurd om te herstellen, maar helaas bleven de klachten -o.a. hoofdpijn en overgevoeligheid- aanhouden. Uiteindelijk werd bij andere specialisten een afwijkende EEG vastgesteld. “Het herstel zal tijd nodig hebben, zeiden ze”.

Ondanks alles werd hij door het UWV goedgekeurd. Probeerde zijn werk als systeembeheerder weer op te pakken. De prikkels maakten hem echter zo moe dat het te uitputtend was. Mentaal en fysiek. Zijn NAH had hij verzwegen omdat hij bang was dat hij zijn werk kwijt zou raken. Uiteindelijk heeft hij 3 jaar met aanhoudende hoofdpijn rondgelopen.

Jeroen heeft 13 jaar moeten overleven, terwijl hij wist dat hij NAH had. Hij was helemaal op. Nadat hij opnieuw door de medische molen van het UWV ging is hij afgekeurd, hij heeft nu rust. Qua gezondheid voelt hij zich ook een stuk beter. “Ik kan mijn dagen nu zelf indelen en daardoor heb ik een betere balans. Ik heb geen hoofdpijn meer en ik kan de prikkels nu zelf doseren, want prikkels zijn er altijd. Ik heb geleerd hoe je je brein kunt optimaliseren. Moe ben ik nog regelmatig, maar de uitputting is gelukkig weg. Je ziet het niet aan de buitenkant, maar de NAH-klachten belemmeren mij nog steeds in het dagelijks leven. Ik loop er ook niet mee te koop. Het liefst wil ik normaal zijn, zonder een handicap te hebben.”

“De informatieverwerking in mijn brein is na het ongeval veel trager geworden. Het kost veel moeite om daardoor te concentreren en is dan ook erg vermoeiend. Soms heb ik niet de energie om dingen tot uiting te brengen. En ik moet alles plannen om mezelf in balans te houden”.

“Mijn relatie van destijds leed er ook onder en is gestrand. Inmiddels heb ik een nieuwe relatie en is er ook een baby op komst!

“Als ambassadeur voor Hersenletsel.nl wil ik andere mensen helpen. Dat zal ik doen door mijn verhaal te vertellen, voorlichting te geven. Ik hoop dat het me energie gaat geven. Gelukkig krijgt NAH nu meer bekendheid, zodat er wel alert gereageerd wordt en er hulp is.”