Werk

Eén op de 4 werknemers combineert werk met (mantel)zorgtaken. Begrip en ondersteuning van de werkgever is heel belangrijk voor het vinden van balans en gezondheid van mantelzorgers die ook werken. Merk jij dat je de combinatie van werk en zorgen (soms) teveel vindt en wil je hierover in gesprek? Bespreek dit met je leidinggevende. Mogelijk kan je ook met een bedrijfsarts hierover praten. Meer informatie vind je op mantelzorg.nl.

Bedrijfsarts
Een bedrijfsarts houdt zich bezig met de gezondheid van werknemers. Als je thuissituatie zo veel van je vraagt dat de combinatie met werk invloed kan hebben op je gezondheid dan kan de bedrijfsarts met jou een plan maken om te proberen te voorkomen dat je overbelast raakt. Je werk kan bijvoorbeeld (tijdelijk) aangepast worden voor wat betreft taken of werktijden. Mocht je overbelast zijn dan kun je ook ziek gemeld worden en maak je met de bedrijfsarts een plan hoe je weer terug komt in je werk op een manier waarop jij dit aan kunt. Via je leidinggevende kan je in contact komen met de bedrijfsarts.

Mantelzorgondersteuning
Mantelzorg is alle hulp die geboden wordt aan iemand uit de directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten of hulp aan iemand die in een instelling woont valt hieronder. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. MantelzorgNL biedt bij verschillende vragen op verschillende gebieden ondersteuning op maat, denk aan vragen over werk of wonen. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorg.nl. Het sociaal wijkteam kan je ook meer informatie geven over de mogelijkheden voor mantelzorgondersteuning.